HIRDETÉS

Erzsi_49

Csatlakozott
'17 Jul 31
Utolsó válasz
'18 Apr 3
Aktív
'18 Apr 3
Megbízhatósági szint
alaptag felhasználó

Kedves Sipi ! A legjobb és legolcsóbb megoldás a befőttesüveg. Egyrészt szinte ingyen van a nagyságát, azaz ürtartalmát megválaszthatod, mert sokféle van belőle az üveg, mint anyag az egyik legideálisabb az anyagok, élelmiszerek stb tárolására, ugyanis kémiailag semleges és nem lép reakcióba…

Simán tárolva zacskóban kb. 6 hónap biztonsággal, esetleg 12. De a vákuumcsomagolt hús eltarthatósága akár 3 év is lehet. Függ a hús frisseségétől, attól is hogy egyben vagy szeletelve teszed el, de persze az sem mindegy, hogy milyen húsféle. Ma már nyugaton pl. a legtöbb háztartás használ ilyen…

fokhagyma, bors, babérlevél, só, kapor. Fontos, hogy ha tlire is el akarjuk tárolni, akkor olyan fűszereket használjunk, amik hasznosak a tartósításhoz.

A legegyszerűbb, ha miután leszedted a száraz héját, a két véhét pedig levágtad, bele kell tenni a egy vízzel teli lábosba. Ott néhány perc alatt kioldódig az fehér, tejszerű nedv, ami a szemet csípi. Utána már szeletelheted. Lehet, hogy egy picit még csípni fog, de a nagyja már a vízben feloldódi…

A fűszerek aromának kinyerése két dologtól függ. Az egyik, hogy mekkora felületen érintkezik az étellel. Azaz használat előtt minél kissebb darabokra kell aprítani. Ha csak tördeljük, az is növeli az íz intenzitását, de a legdrasztikusabb, ha pl. kávédarálóban finom porrá őröljük. Ugyanakkor a más…

Én ezzel kicsit vitatkoznék. Ha fél literes üvegekbe adagolod és beteszed a mélyhűtőbe, akkor szét fog az üveg törni, ugyanis a szörp alapja víz, ami jéggé fagy és mivel a térfogata növekszik, szét fogja törni az üveget. Aki ilyet ajánl, az sajnos nem tudja mit beszél. A legjobb sima hűtőben borosüv…

Én feléleszteném ezt a topkot, annál is inkább, mert a fenti link nem működik. Van egy másik cég, ami szintén vákuumos tárolást javasol nme csak a kávé tárolására. A fűszerek tárolásánál leírttak itt is igazak, megismételni fölösleges. A leényeg szerintem, hogy olcsó és hatékony legyen a megoldás és…

Remélem még olvassa ezt valaki. Szóval a befőtteket és lekvárokat amíg nem bontottuk fel, mindegy hogy szellős helyen tartjuk-e vagy nem. Mivel a befőzés lényege, hogy oxigén ne érje a befőttet. Felbontás után pedig kimondottan száraz és oxigénmentes környezetben kell tárolni, különben gyorsan elkez…

HIRDETÉS