Nemrég hallottam ezt a tippet, azóta csak így csinálom, nagyszerűen bevált!
A tepsit úgy tudjuk a legkönnyebben sütőpapírral kibélelni, hogy előbb méretre vágjuk a papírt, majd egy csomóba összegyűrjük és a csap alatt könnyedén bevizezzük. A kezünk között kinyomjuk belőle a vizet - óvatosan, mert ilyen állapotában könnyen szakad!
Ezután kisimítjuk a papírt, kicsit le is rázogatjuk róla a felesleges vizet. A nedves sütőpapírt már egyszerűen bele tudjuk igazítani a tepsibe, nem kell vele hadakozni!
Bármilyen sütemény alá használhatjuk, kelt tészta, omlós tészta, piskóta, kevert tészta, bármi alá. A papíron visszamaradt kevés nedvességből gőz fejlődik, ami még jót is tesz a süteménynek.
Sőt, én még hússütéskor, hurkasütéskor is papírt teszek a tepsibe, nem ég rá a zsír, könnyebb lesz elmosni. (Illetve ráég, de a papírra, amit ki lehet dobni és annyi.)