HIRDETÉS

Dobd fel az italod!:smile:

Ideális esetben természetesen mindenki vizet iszik - a valóságban persze tudjuk, hogy van, akinek ez nem megy. Nekik ajánljuk, hogy legyenek kreatívak, és a változatosság jegyében bátran dobják fel a hétköznapi ivó- vagy ásványvizet, de akár a zöld- vagy gyümölcsteát is:

  1. Gyümölcsökkel - válasszunk szezonálisan (eper, málna, barack, dinnyék stb.), nem kell sokat tenni az italba, csak épp, hogy egy kis aromát kapjunk. A gyümölcsöket fel is szeletelhetjük, hogy az aromaanyagok minél jobban kioldódjanak. A citrusfélékkel se spóroljunk, és jöhet egy kis kókuszforgács is!
  2. Zöldségekkel - furán hangzik, de próbáljuk ki az uborkát!
  3. Friss fűszernövényekkel - a klasszikusok: a menta, a citromfű, de nem ördögtől való a petrezselyem, a bazsalikom, a koriander vagy éppen egy kevés rozmaring, levendula használata sem.
  4. Friss- vagy őrölt fűszerekkel - egy kevés friss vagy őrölt gyömbér, fahéj, esetleg egy kis őrölt chili vagy vanília igazán különlegessé teheti az innivalónkat.

HIRDETÉS

Ha szoktál lekvárt,dzsemet befőzni (kalóriaszegényen nyírfacukorral), a levét szedd le, tedd száraz dunsztba. (Így a lekvárt sem kell sokáig főzni, mert ettől már sűrűbb lesz.) Ezzel a lével (szörppel) adhatsz a lehűtött limonádédnak egy kellemes, gyümölcsös felhangot.

13 nappal később

Tavasztól folyamatosan kovászolom az uborkát ! Ez heti 5 literes üveg.
1/3ad uborkalé, 2/3ad jegesre hűtött ásványvíz, mindegy, bubi vagy nem bubi.
És az uborka is elfogy ezalatt. Sót is, vizet is pótol a melegben.

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

Javasolt kérdések

Még olvasnál? Tallózz a kérdések között a(z) Egészség kategóriában vagy legújabb kérdések megtekintése

HIRDETÉS