Joghurtos tojáskrém magas rosttartalmú keksszel vagy laposkenyérrel, zöldségekkel
A tojás egy mindenhol hozzáférhető, megfizethető magas tápértékű élelmiszer. Ha már unjuk a sima főtt tojást, akkor készítsünk belőle tojáskrémet, ha kész a tojás percek alatt készen van. A krémesítéshez használjunk kevés natúr vagy görög joghurtot és fűszerezzük ízlésünk szerint. Fogyasszuk magas élelmi rosttartalmú keksszel vagy svéd laposkenyérrel, ezek összetett szénhidráttartalma megfelelő energiaforrásként szolgál.
Fűszeres túrókrém nyers zöldségekkel
Ez az uzsonna is percek alatt elkészül, és természetesen a tojáskrémhez hasonlóan elkészíthető akár előző este is. A túrót kevés natúr vagy görög joghurttal krémesítjük, ízlés szerint ízesítjük. Mellé tálaljunk hasábokra vágott nyers zöldségeket: sárgarépát, karalábét, paprikát, uborkát, zellerszárat, amit szeretünk. Ez az uzsonna teljes értékű fehérjéket és sok élelmi rostot, vitamint, ásványi anyagot biztosít, igazi főnyeremény.