Mi a tuti módszer, amivel biztosan felfut az élesztő?
-
létrehozva
'15 Nov 18
-
utolsó válasz
'17 Oct 10
-
3
válaszok
-
3.8ezer
megtekintések
-
4
felhasználók
Mi a tuti módszer, amivel biztosan felfut az élesztő?
1 évvel később
Állítólag a só az élesztő halála, soha ne érintkezzen közvetlenül sóval. (Nem tudom, igaz-e, még sose mertem kipróbálni.)
Ha nem friss az élesztő, nem fut fel. Akkor nem marad más, kiöntjük és kezdjük elölről. (A friss viszont tuti felfut: langyos tej, kanálka cukor.)
De a környezetnek is langyosnak kell lennie! Jéghideg konyhában nem fog felfutni! (Vagy csak órák alatt.) Tegyük nem forró, hanem meleg helyre: napra, radiátor mellé, langyos sütő tetejére. Az az élesztő, amelyik "jól érzi" magát, kb. 8-10 perc alatt magasan felhabzik és kezd kibugyogni a poharából. Ha nem így viselkedik, annyi neki.
kérdés | Kategória | Válaszok | Megtekintések | Tevékenység |
---|---|---|---|---|
Milyen legyen a sütik hozzávalóinak hőmérséklete? | alapanyagok | 0 | 2.5ezer | '15 Nov |
Hogyan lehet házi vajat csinálni? | alapanyagok | 0 | 3.2ezer | '16 Feb |
Mennyi zselatin kell a süteménybe? | alapanyagok | 0 | 3.5ezer | '15 Nov |
Rózsavíz házilag, hogyan? | alapanyagok | 0 | 3.4ezer | '15 Nov |
Hogyan készítsünk fagyit bogyós gyümölcsből? | desszert | 0 | 3.6ezer | '15 Nov |