HIRDETÉS

Széles szájú bögrébe öntsük bele a langyos tejet, keverjünk hozzá egy teáskanál cukrot és így morzsoljuk bele az élesztőt, majd hagyjuk állni negyed órát.

1 évvel később

Az a lènyege,hogy a tej tènyleg csak langyos legyen,nekem műanyagmèrőpohàrban is gyönyörűen feljön. Èn elszoktam keverni az èlesztőt kanàllal.
Tipp:szòrd meg egy leheletnyi lisztel a tetejèt,hogy tudjon belekapaszkodni az èlesztőt.
Ès a cukrot ki ne hagyd,attòl szaporodik az èlesztőgomba.:smile:

Állítólag a só az élesztő halála, soha ne érintkezzen közvetlenül sóval. (Nem tudom, igaz-e, még sose mertem kipróbálni.)
Ha nem friss az élesztő, nem fut fel. Akkor nem marad más, kiöntjük és kezdjük elölről. (A friss viszont tuti felfut: langyos tej, kanálka cukor.)
De a környezetnek is langyosnak kell lennie! Jéghideg konyhában nem fog felfutni! (Vagy csak órák alatt.) Tegyük nem forró, hanem meleg helyre: napra, radiátor mellé, langyos sütő tetejére. Az az élesztő, amelyik "jól érzi" magát, kb. 8-10 perc alatt magasan felhabzik és kezd kibugyogni a poharából. Ha nem így viselkedik, annyi neki.

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

HIRDETÉS