"A rizs főzése sokaknak egy mumus.
Én először kikészítem az arányokat magam köré. Egy tálkába kimérem a rizst, most legyen 3 bögre. Majd öntök forró vizet egy kancsóba, és most jön egy titok, NEM KELL dupla annyi víz. Én csak egy fél bögrével teszek többet, mint a rizs maga. Tehát 3 bögre rizs, akkor 3 és fél bögre forró víz.
A következő lépés, amit már biztosan tudtok, hogy meg kell pirítani olajon a rizst. Annyi olaj kell, ami finoman megfényesíti. Figyelni kell, kavargatni, nehogy nagyon megpiruljon. Pirulás közben ízesíthetjük is, bors, só (ebből lehet többet, mert a rizs felveszi), ételízesítő, én fokhagymakrémet is szoktam rárakni. Ha már megpirult, öntsük rá a már kimért forró vizet, és tekerjük fel maximumra a gázégőt. Fedőt rá. Hamar elkezd rotyogni, a forró víz miatt. Egyszer-kétszer bele szoktam kavarni villával, mert néha pár szem rizs letapad. Ha ki akarna futni, akkor kicsit vegyük lejjebb a gázt. Néha belekukkantunk, és ha már látjuk, hogy dagad a rizs (nem baj, ha még van rajta egy pici víz), megnézzük, bár még picit kemény, zárjuk el a gázt. A fedőt hagyjuk rajta, kb. 10 perc múlva megkavarjuk villával. Fedő vissza. Pár perc múlva megint megnézzük, és ha már puha, vegyük le róla a fedőt, hogy már ne párolódjon tovább. Villával átkavarjuk, és kész. Remélem Nektek is olyan jól fog sikerülni, mint Nekem!"