![](/mithogyan/letter_avatar/nokedlys/120/5_fcf819f9b3791cb8c87edf29c8984f83.png)
Nokedlys
- Csatlakozott
- '16 Dec 31
- Utolsó válasz
- '20 Oct 2
- Aktív
- '20 Oct 2
- Megbízhatósági szint
- alaptag felhasználó
Nyomtatóval! Nyomtatóval!
![Nokedlys](/mithogyan/letter_avatar/nokedlys/45/5_fcf819f9b3791cb8c87edf29c8984f83.png)
Nem kötekedni akarok, de az miért jó, ha "jó kemény" a nokedli? Csak rágja az ember mint valami gumit. "Csuszpajzos" akkor lesz,ha: - kevés a tojás - sok a víz (túl híg a tészta) - túlfőzted Vagy ezek kombinációi.
![Nokedlys](/mithogyan/letter_avatar/nokedlys/45/5_fcf819f9b3791cb8c87edf29c8984f83.png)
Nem szabad kidolgozni, mert akkor elkezd dolgozni benne a glutén, amitől kemény és rágós lesz, ami max horgászni jó. Csak összekevered és szaggatod is.
A meleg hamarabb kihűl mint ami már eleve hideg? Jeges vízbe kell állítani a fazekat, mert a víz vezeti el legkönnyebben a hőt (fizikai törvényszerűség okán). A jég és a levegő nem jó hővezető. A másik, hogy én nem raknám be a forró ételt a fagyasztott ételek közé! Egyébként a legegyszerűbb, ha eg…
A vizes rizst, hogy pirítod meg? Odaragad mint a szar. Minek öntögetni egyik edényből a másikba? 1 lábosba/fazékba bele a SZÁRAZ rizst + zsiradékot -> kicsit megpirít -> kis v. hagyma -> felönt dupla vízzel + só ->fedő -> láng takarék -> kb 10 -15 perc -> elzár -> friss petrezselyemzöld + villával …