HIRDETÉS

szandi25

Csatlakozott
'18 Jun 29
Utolsó válasz
'18 Jun 29
Aktív
'18 Jun 29
Megbízhatósági szint
alaptag felhasználó

25 dkg liszt, 2 tojás, só, pici víz... felteszem a vizet a tűzhelyre, kikeverem a tésztát és addig áll amíg forrni nem kezd a víz. Ez a recept nekem még mindig jó lett így, pedig a víz ahogy sikerül alapon megy bele.

Ha van mosogatógéped, a forró vizes mosogatás után a még meleg edényt kivéve a gépből szivaccsal könnyen ki tudod dörzsölni, ha mégsem teljesen, mehet vissza az edény a következő körre is. (Természetesen nem csak ez a lábas, hanem amikor egyébként is megy a gép). Ha ez a lehetőség nincs, akkor én …

Hát... én az egyszerűen főzés híve vagyok, rizs tekintetében pláne. Bögrével kimérem a rizst, lemosom, olajon megpirítom, akkor jó, ha már összeállt és újra elkezdenek szétpotyogni a szemek. Lehetőleg dupla aljú lábosba öntöm a pirított rizst, rá dupla annyi bögre víz mint a rizs volt. Maximum fok…

HIRDETÉS