Ha a húsvéti tojások színezéséhez a vöröshagyma héját használjuk, akkor szép természetes lesz a színük, és nem kell festék sem hozzá.
Hozzávalók:
- 10 db tojás
- 10 vöröshagyma külső héja
- zsír
- petrezselyemzöld
- harisnya
- cérna
Elkészítés:
- A tojásokat és a petrezselyemzöldet alaposan megmossuk. A tojáshéjon szépen eligazítjuk a leveleket, és a harisnya segítségével odaszorítjuk. Jó erősen megkötjük cérnával, hogy ne mozduljon el főzés közben.
- A hagymaleveleket vízben feltesszük főni, és óvatosan belerakjuk a tojásokat. Forrástól számítva kb. 10 percig főzzük. Fontos, hogy hagyjuk a vízben kihűlni! Álljon kb. 2 órát még a lében a tojás.
- Mikor már teljesen kihűlt, levágjuk róla a harisnyát. Zsírral megkenjük, így lesz szép fénye.
(A tippet köszönjük A kis gasztronauta felhasználónak)