Hogyan és meddig főzzem a húsvéti sonkát, hogy igazán finom legyen?
-
létrehozva
'15 Nov 16
-
utolsó válasz
'16 Mar 26
-
2
válaszok
-
3.7ezer
megtekintések
-
3
felhasználók
Hogyan és meddig főzzem a húsvéti sonkát, hogy igazán finom legyen?
4 hónappal később
Hagyományosan füstölt sonkának nagy a sótartalma,ezért 6-8 órára hideg vízbe áztatjuk.A vizet leöntjük,az új tiszta hideg víz 3-5cm-el lepje el a sonkát.Teszünk bele 1 fej tisztított hagymát, fokhagymát, néhány szem fekete borsot, néhány babérlevelet.Gyöngyözve főzzük annyi órán át, ahány kiló volt a sonka.Fedő nem kell.Ha szükséges, pótoljuk a vízveszteséget.Húspróbával teszteljük.Ha simán kicsúszik, jó.Levében hagyjuk kihűlni.Ha hálós volt, langyosan szedjük le a hálót, mert hidegen a hús is jön.A nem hagyományosan füstöltről semmit nem tudok, csak annyit, hogy a sótartalma jóval kisebb.Kellemes Húsvétot!
kérdés | Kategória | Válaszok | Megtekintések | Tevékenység |
---|---|---|---|---|
Hogyan készül a legfinomabb főtt tojás? | húsvét | 1 | 2.1ezer | '15 Nov |
Valami egyszerűen elkészíthető, de mutatós dekorációt szeretnék húsvétra. Van valami ötletetek? | húsvét | 0 | 787 | '16 Mar |
Van valami ötletetek, hogy miből készítsek húsvéti koszorút? | húsvét | 0 | 1.6ezer | '16 Mar |
Hogyan szedjem ki a húsvéti tojás belsejét, ha nem tudom kifújni? | húsvét | 0 | 1.0ezer | '16 Mar |
Húsvéti cukorkáknak szeretnék készíteni valami tartót vagy dobozkát. Ötlet? | húsvét | 0 | 1.9ezer | '16 Mar |