Csakhogy van egy apró probléma, miszerint a legtöbb Magyarországon kapható citrusféle héja mérgező gombaölőszerrel van kezelve, a méreg kitűnően oldódik a gyümölcsben (nagyrészt a héjban), így nem távolítható el teljes egészében:
http://tudatosvasarlo.hu/cikk/citrusok-heja-%E2%80%93-mielott-belereszelned-sutemenybe
És szépen kérek mindenkit, hogy ne az ostoba kommenteket olvassa el, ahol egyesek bizonygatják, hogy mennyi héjat ettek, és lám-lám, semmi bajuk, ugyanis biztos vagyok benne, hogy a hólyag- vagy májrák diagnózisának kézhezvétele után nem jönnek vissza a fórumra, hogy azt is közzé tegyék. A rák meg már csak olyan, hogy egy darabig nincs az embernek, utána meg van...
Írom mindezt kínok között, mert imádom a citrushéjakat, és kénytelen vagyok tudomásul venni, hogy nem jutok hozzá. Szóval a lényeg annyi, hogy ha nem mondunk le róla, igenis kizárólag bio héjat szabad felhasználni, és még azt is tisztítani kell.