HIRDETÉS

Pergős rizst készíthetünk a mikróban az alábbi módon:
1 rész rizst, 2,5 rész vizet, egy kis sót, és egy kanál olajat összekeverünk.
A rizst 5 percig áztatjuk, aztán nagy teljesítménnyel 10 percig főzzük a mikróban, majd 5 percet állni hagyjuk a zárt mikróban, végül újabb 5 percig főzzük. Szumma 25 perc, ami sok, de semmit se kell vele csinálni, csak kapcsolgatni a mikrót.
(A praktikát köszönjük Koszider felhasználónknak.)

HIRDETÉS

8 hónappal később

Ez nemhogy nem pergős, de meg sem főtt ennyi idő alatt.

13 nappal később

Erre nincs tuti helyes válasz. Az attól függ milyen erős a mikród, és milyen fajta a rizs. Először kis adaggal próbáld. egy jénai edénybe 2 dl risz, 4 dl víz (1 pohár rizs 2 pohár víz) és egy mokkás kanál só. be a mikróba és 15 percig maximumon mikrózni. Ha ez nem főzi tökéletesre, adj hozzá 5 percet. Ha kikisérleteztél egy jó verziót, akkor maradj annál a rizs fajtánál és menyiségnél, ha többet kell csinálnod ne duplázd meg az adagot és időt, hanem csináld meg 2 adagban mert csak simán megduplázni adagot-időt az mikrónál nem működik.

4 hónappal később

Pedig nekem tökéletesen működött kb. 2 dl nagykunsági rizs és fél liter víz esetében. A mikró teljesítményét nem tudom, de a maximumra állítottam. Ami még számíthat: nyitott edényt használtam, de magát az edényt leborítottam egy olyan burával, amit ételmelegítéshez használok, hogy ne fröcsögje tele a mikrót és a 10 perc főzés felénél egyszer megkavartam.

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek
Ebben a kérdésben 1 válasz vár jóváhagyásra

Javasolt kérdések

Még olvasnál? Tallózz a kérdések között a(z) köret kategóriában vagy legújabb kérdések megtekintése

HIRDETÉS