Zöldség-gyümölcs + husi 500 kcal alatt

Egyik kedvenc ételtípusom a testsúlycsökkentés idején a zöldség+hús kombináció. Feltét és köret egyben, gyorsan, szezonális alapanyagokból a változatosság jegyében.

A testsúlycsökkentés idején (is) fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje és élelmi rost bevitel. Elsődleges, teljes értékű fehérjeforrásnak tekinthetőek a húsfélék, amelyekből természetesen érdemes a zsírszegény részeket választani. A megfelelő rostbevitelhez körítsünk mellé alacsony energia tartalmú szezonális zöldségeket vagy akár gyümölcsöket. Készíthetünk belőlük kiváló lecsókat, zöldségragukat, amelyek egyúttal köretként is szolgálnak. Megállnak akár önmagukban is, de kiegészíthetjük fél adag barna rizzsel vagy kölessel, bulgurral, kuszkusszal is akár, a variációk sora gyakorlatilag végtelen.

Én most kiválogattam nektek 7 db, adagonként kevesebb, mint 500 kalória energiatartalmú zöldséges, gyümölcsös húsételt, amelyek fogyókúrás ebédként is kiválóan megállják a helyüket. Próbáljátok ki őket!

(Az egyes ételek energia tartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidrát tartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Paradicsomos-zöldbabos hús

  2. 2.

    Pikáns diétás csirkefalatkák mungóbabcsírával

  3. 3.

    Zöldséges csirke wokban

  4. 4.

    Pulykafalatok színes zöldséggel

  5. 5.

    Zöldséges serpenyős csirke Brigi konyhájából

  6. 6.

    Csopaki aprópecsenye Fahéj konyhájából

  7. 7.

    Fahéjas-chilis-barackos csirke

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...