A testsúlycsökkentés idején (is) fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje és élelmi rost bevitel. Elsődleges, teljes értékű fehérjeforrásnak tekinthetőek a húsfélék, amelyekből természetesen érdemes a zsírszegény részeket választani. A megfelelő rostbevitelhez körítsünk mellé alacsony energia tartalmú szezonális zöldségeket vagy akár gyümölcsöket. Készíthetünk belőlük kiváló lecsókat, zöldségragukat, amelyek egyúttal köretként is szolgálnak. Megállnak akár önmagukban is, de kiegészíthetjük fél adag barna rizzsel vagy kölessel, bulgurral, kuszkusszal is akár, a variációk sora gyakorlatilag végtelen.
Én most kiválogattam nektek 7 db, adagonként kevesebb, mint 500 kalória energiatartalmú zöldséges, gyümölcsös húsételt, amelyek fogyókúrás ebédként is kiválóan megállják a helyüket. Próbáljátok ki őket!
(Az egyes ételek energia tartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidrát tartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)