Hogy miért nem szeretjük a kelbimbót? Valószínűleg a trauma még az óvodából datálható - ott és akkor sokan eldöntötték, hogy ők ezt márpedig nem szeretik, és ez az állapot azóta is tart. Pedig olcsó, egészséges, és nagyon finom - ilyenkor télen pedig sokkal erősebben ajánlott, mint az import fóliás saláták.
Persze ahhoz, hogy meg tudjuk szeretni, meg kell tanulnunk pár trükköt, például azt, hogy hogyan válasszunk vásárláskor. A jó kelbimbó-kiválasztás nem nagy ördöngösség: igyekezzünk feszes, kemény példányokat venni, amelyeken a levelek szorosan egymásra simulnak. A kisebb példányok édeskésebbek, míg a nagyobbak íze inkább emlékeztet a káposztára. A kelbimbót nyugodtan megvehetjük a legvadabb téli időben is - ha egy kis fagy éri, a benne lévő cukor aktivizálódik, és kicsit édesebb lesz. És hogy mihez használhatjuk a kis gumókat, ha megvannak a tökéletes példányok? Pár ötlet, hogy megszeresd!