Új barátod, a kelbimbó

A kelbimbó a nemszeretem zöldségek közé tartozik - pedig ha megtanuljuk, hogyan vegyük és készítsük el, igazi jó baráttá válhat. Adj neki még egy esélyt!

Hogy miért nem szeretjük a kelbimbót? Valószínűleg a trauma még az óvodából datálható - ott és akkor sokan eldöntötték, hogy ők ezt márpedig nem szeretik, és ez az állapot azóta is tart. Pedig olcsó, egészséges, és nagyon finom - ilyenkor télen pedig sokkal erősebben ajánlott, mint az import fóliás saláták.

Persze ahhoz, hogy meg tudjuk szeretni, meg kell tanulnunk pár trükköt, például azt, hogy hogyan válasszunk vásárláskor. A jó kelbimbó-kiválasztás nem nagy ördöngösség: igyekezzünk feszes, kemény példányokat venni, amelyeken a levelek szorosan egymásra simulnak. A kisebb példányok édeskésebbek, míg a nagyobbak íze inkább emlékeztet a káposztára. A kelbimbót nyugodtan megvehetjük a legvadabb téli időben is - ha egy kis fagy éri, a benne lévő cukor aktivizálódik, és kicsit édesebb lesz. És hogy mihez használhatjuk a kis gumókat, ha megvannak a tökéletes példányok? Pár ötlet, hogy megszeresd!

  1. 1.

    Rakott kelbimbó barna rizzsel

  2. 2.

    Bundázott kelbimbó

  3. 3.

    Kelbimbós-ricottás lepény

  4. 4.

    Sült kelbimbó saláta

  5. 5.

    Sültkelbimbó-főzelék pirított mandulával

  6. 6.

    Kelbimbó bacon-nel, almával és hagymával

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Hókifli

Minden karácsonykor kerül belőle ünnepi asztalra. Nagyon szeretjük!

Fedák-torta

A karácsonyhoz nálunk hozzátartozik egy finom gesztenyés sütemény, vagy éppen torta, így ez a finom, gesztenyés torta is nagy kedvencünk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...