Top 7 barackos desszert cukor nélkül

Őszibarack, lapos barack, nektarin - itt a szezon, készíts belőlük ínycsiklandó desszerteket! Akár cukor hozzáadása nélkül is!

Gyerekkoromban sokáig az őszibarack volt a kedvenc gyümölcsöm, mondjuk olyan lédús, könyékig csurgós barackokat sajnos már évek óta nem ettem. Az én kedvencem a sárga-, a férjemé a fehérbelű, a gyerekek pedig a szőrmentes nektarinért vannak oda. A lapos barackot, megmondom őszintén, még nem sikerült megkedvelnem.

Az őszibarack és a nektarin is ~40 kcal / 100g, ami gyakorlatilag kizárólag szénhidráttartalmukból fakad. Ha desszertjeinkben nem szeretnénk ezeket az értékeket feleslegesen tovább növelni, akkor használjunk a cukornál alacsonyabb energiatartalmú vagy energiát nem adó édesítőszereket.

Ebben segít most az alábbi 7 db, hozzáadott cukrot nem tartalmazó barackos desszertrecept. Próbáljátok ki őket!

Olvastad már?

Lehet egészségesen a strandon is!

  1. 1.

    Citrusos-őszibarackos zabpite

  2. 2.

    Túrós-barackos túrókrém

  3. 3.

    Málnás-nektarinos reform süti

  4. 4.

    Túrós rétes baracköntettel

  5. 5.

    Diétás gyümölcsös túrókrém

  6. 6.

    Vaníliás őszibarack fagyikehely diós szósszal

  7. 7.

    Teljes kiőrlésű gyümölcsös pite

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...