r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű gyümölcsös pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bnézsu
Teljes kiőrlésű gyümölcsös pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2395 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 600 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1799.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    815.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1265 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1108 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1697 micro
  • β-crypt
    380 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 2395 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a nyírfacukrot/xilitet, a tojások sárgáját. Összegyúrjuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük a tésztát.
  2. Miközben pihen a tészta, a barackokat, almákat meghámozzuk, és egy kevés fahéjjal ill. saját levükkel felmelegítjük, én nem szoktam megvárni míg felforr.
  3. A tésztát két részre kell osztani, egy kisebbre és egy nagyobbra. A nagyobbat egy sütőpapírral bélelt tortaformába - de akár lehet ez tepsi is - nyújtjuk, majd durum búzadarával megszórjuk vékonyan. Ráöntjük a gyümölcsöt.
  4. Kinyújtjuk a maradék tésztát, és ráhelyezzük a gyümölcs tetejére. A széleket eligazítjuk, a tetejét megkenjük tojással, és egy villával sűrűn megszurkáljuk. 180 fokon 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6062
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 19.

Ajánló

Van, hogy habbá verek egy cukormentes habtejszínt és rácsurgatom, de nagyon finom lekvárral is. A család nem diétázó fele már Aranka krémmel a tetején is próbálta. De előfordult már - ha édesebb volt a töltet - hogy étcsokoládét olvasztottunk fel, és csurgattunk rá :) Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Teljes kiőrlésű gyümölcsös pite
bnézsu 15 recept

Ezt a receptet nagymamámtól lestem el, de sajnos azt nem tudom, hogy Ő honnan tanulta, hol olvasta. Bár némi változtatást véghez kellett vinnem, hogy beleférhessen a diétámba, de így is nagyon finom még egy "erősebb", húsos leves után is ebédre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...