Ha minden tápanyagot meg szeretnénk adni szervezetünknek, akkor arra mindenképpen figyelnünk kell, hogy változatos legyen az étrendünk. Ennek legjobb mutatója, hogy elég szín kerül-e az asztalra, a tányérunkra. A sokszínűséget jól szolgálják a szezonális zöldségek, amelyeket rendkívül változatosan használhatunk fel, készíthetünk belőlük levest, krémlevest, főzeléket, köretet stb. Magas élelmi rost-, ásványi anyag- és vitamintartalmuk, rendszeres fogyasztásuk pedig segít túlélni a télvégét.
Receptjeink közül kiválogattam most nektek 11 db színes zöldségkrémlevest, irány a piac!
Olvastad már?
Mintaétrend: 7 hideg vacsora 300 kalóriából
-
1.
Halványító zelleres krémleves
-
2.
Curry-s kukoricakrémleves
-
3.
Fűszeres paszternák-krémleves őszidőre
-
4.
Tejszínes csicsókakrémleves
-
5.
Mexikói csípős kukoricaleves
-
6.
Sárgaborsó-krémleves egyszerűen
-
7.
Répakrémleves római köménnyel
-
8.
Egyszerű és finom céklakrémleves
-
9.
Erdei gombakrémleves GastroBrix konyhájából
-
10.
Shiitake gombás paradicsomkrémleves
-
11.
Brokkolikrémleves Marcsitól