Répakrémleves római köménnyel
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g sárgarépa46 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
250g csirke alaplé18 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g sárgarépa182 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
1000g csirke alaplé70 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
29.6g sárgarépa11 kcal
-
10.1g vöröshagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
59.2g csirke alaplé4 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1000.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 879 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 134 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 953 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 3868 micro
-
β-karotin 9223 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 287 micro
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4000.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 3516 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 536.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3812 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 15473 micro
-
β-karotin 36892 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1146 micro
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 916 micro
-
β-karotin 2183 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A felhevített vajon üvegesre pároljuk a kis kockákra vágott hagymát.
- Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt répát, a fokhagymagerezdeket, és lefedve együtt pároljuk 10 percig.
- Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a római köményt, és készre főzzük.
- Botmixerrel pürésítjük. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
- Sült baconnel vagy pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
- A tetejét szórjuk meg reszelt parmezánnal vagy/és petrezselyemzölddel.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 241
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9224
- Feltöltés dátuma: 2013. október 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ültem az IC-n Budapest felé tartva, s bár kinn dúlt a kánikula, a vasúttársaság áldásos gondoskodása révén kardigánban vacogtam. Bal felől az ülés mellől ömlött rám a saccra max. 10°C-os levegő, ugyanis a légkondit -mint rendszerint-, most is "enyhén" alulállították. Próbáltam magam elfoglalni, hogy ne a vacogásomat figyeljem. A könyvemet sajnos otthon felejtettem, de észrevettem egy IC magazint a szemközti ülésen, azt kezdem lapozgatni. Mindent el tudtam képzelni, de hogy receptet is találok benne, az eszembe nem jutott volna. Pedig ott díszelgett ennek a mutatós kis répalevesnek a fotója. Onnantól fogva már nem csak fáztam, de éhes is voltam, annyira guszta volt. Azóta már tudom, hogy nemcsak szép, de igazán finom is ez a leves. A receptjét ugyanis azonnal leírtam, és amint lehetett, el is készítettem. Jár érte a piros pont a vasúttársaságnak! De a légkondi miatt attól még megkapja a feketét...