Tök, cukkini, patisszon

Itt a szezonjuk a tökféléknek, amelyek nagyon alacsony energiatartalmuk miatt kiválóan beilleszthetők a fogyni vágyók étrendjébe.

Tök, cukkini, patisszon - eljött a szezonja ezeknek a sokszínű, változatos formájú, zsenge tökféléknek. Rendkívül alacsony energia- és szénhidráttartalmuk miatt nagyon jól beilleszthetők a testsúlycsökkentő étrendbe, hiszen 10 dekájuk energiatartalma mindössze 17-20 kcal (!), szénhidráttartalmuk 3-4 g.

Elkészíthetjük őket levesnek, hagyományos főzeléknek, töltött- vagy rakott zöldségnek, lecsónak, egytálételnek - a változatok sora végtelen. És bár magam is nagyon kedvelem a rántott patisszont, a bundázást és bő zsírban sütést fogyókúránk idején inkább hanyagoljuk, és keressünk más, zsírszegény elkészítési módot.

Kiválogattam nektek 7 darab ételt, amelyek energiatartalma 300 kcal alatt van/adag.Próbáljátok ki őket bátran, irány a zöldséges!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Arab zöldséges serpenyő

  2. 2.

    Patisszonfőzelék

  3. 3.

    Padlizsános cukkinitekercs

  4. 4.

    Tökspagetti mediterrán zöldségmártással

  5. 5.

    Ratatouille a la L'ecsó

  6. 6.

    Grillezett cukkini

  7. 7.

    Alternatív patisszon

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...