8 őszi saláta, amivel hódolhatsz szezonális szenvedélyeidnek

Talán nem az éppen aktuális, lombhullással és ködös napokkal teli évszak az, amihez a legfinomabb, legfrissebb zöldségköreteket kötjük, azonban van jó pár őszi saláta, ami megéri a pénzét. Ezeket találhatjuk a lenti listában, érdemes sorban haladni, persze sosem muszáj.

Egy őszi saláta sok mindenben eltér a klasszikusan friss, zöld levelekből álló nyári vagy a harsány és karakteres idényzöldségeket felvonultató tavaszi receptektől. Bár ilyenkor is támaszkodhatunk az épp aktuálisan elérhető alapanyagokra, gyakran kénytelenek leszünk benyúlni a fagyasztóba vagy a kamra legmélyére is. Mindentől függetlenül az őszi saláták világa is rengeteg ízélményt rejt: fedezzük fel őket együtt!

  1. 1.

    Zelleres sajtsaláta

  2. 2.

    Őszi sütőtökös saláta

  3. 3.

    Mézes-mustáros lencsesaláta gazdagon

  4. 4.

    Répás-almás káposztasaláta

  5. 5.

    Nyers kelbimbósaláta tahinis öntettel

  6. 6.

    Joghurtos szárzellersaláta pirított dióval

  7. 7.

    Alma-körte saláta kéksajt öntettel

  8. 8.

    Almás-répás lencsesaláta

Még több őszi saláta vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...