Húsmentes hétfő – a sóska nem főzelék!

A sóska a spenóthoz hasonlóan az igencsak megosztó alapanyagok csoportjába tartozik. Vagy szeretjük, vagy utáljuk, ez viszonylag hamar – legtöbbünknél már az oviban – eldől.

Természetesen ez nagyban függ attól is, hogy az óvodai szakácsnő hogyan készítette: emlékeink szerint lisztcsomókkal teli főzelékként.

A sóskára a mai napig nem jellemző, hogy különösebben beindítaná a háziasszonyok fantáziáját, pedig leves, saláta és torta is készíthető belőle! Higgyük el, nagyon sokoldalú, és igen egészséges zöldségféle tele C-vitaminnal, ásványi sóval, vassal, káliummal és foszforral.

Nyissunk az ismeretlen felé, és próbáljunk ki változatosabb sóskarecepteket is!

  1. 1.

    Sóskás-paradicsomos rizsleves

  2. 2.

    Gombás-sóskás tészta újragondolva

  3. 3.

    Sóskás rizottó parmezánforgáccsal

  4. 4.

    Sóska saláta

  5. 5.

    Krumplis-zöldséges gombóc

  6. 6.

    Omlett sóskával (Omlett 2.)

  7. 7.

    Sóska torta

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...