Ezt süsd meg a hétvégén!

Hétvégén végre van időnk arra, hogy tüsténkedjünk a konyhában, komótosan, a kreativitásnak szabad utat engedve állítsuk össze és készítsük el a menüt. Például egy jó sültet.

Gyerekkoromban a hétvégi ebédek, vacsorák királya mindig a sült hús volt. Persze a vasárnapi rántott hús sosem maradhatott el, de általában mindig társult hozzá egy kis kacsa, sertés vagy épp borjú sült. Nem óriási adagban persze, hisz általában úgyis mindenki a rántottra csapott le, de jelzésértékűen mindig ott figyelt az asztalon, sőt, volt, hogy átvette a fő helyet, és a bundás rivális szorult a perifériára. Így szerettem - aztán egy jó időre untam meg - a kacsasültet, tanultam meg a karaj különböző elkészítési módját (szalonnával tűzdelve a legjobb!), és vélhetőleg innen datálódik a karácsonyi, híres, másfél hétig pácolt, 4-5 órán keresztül, "lassú tűzön" készült borjúsültem is. Szóval a sültek meg én szép és dicső múltra tekintünk vissza, így természetesen nálam is sűrűn kerül az asztalra egy-egy a gyerekkoromból hozott fogás, egy kicsit újragondolva.

Péntek van, úgyhogy sültekre fel! Összeszedtem néhány receptet, ami már csak kiindulópontnak is jó lehet. Szeressük akár a csirkét, a marhát vagy az utóbbi időben kissé mostohán kezelt sertést, biztosan találunk olyan receptet, amit az előttünk álló hétvégén szívesen elkészítenénk. Persze azért csaltam egy kicsit, hisz ott figyel egy rántott hús is, de valljuk be, ez egyetlen hétvégi húsos összeállításból sem maradhat ki!

  1. 1.

    Narancsos sertéskaraj

  2. 2.

    Kentucky csirke

  3. 3.

    Pikáns csirke egészben sütve

  4. 4.

    Oldalas rozmaringos krumplival zellermártással

  5. 5.

    Baconben sült szűzpecsenye

  6. 6.

    Kacsamell parajos burgonyatortával és gránátalma szósszal

  7. 7.

    Egybesült bélszín

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...