A sütőtök krémleves az őszi idénykínálat elmaradhatatlan része nemcsak az éttermekben, hanem egyre többen színesítik vele étlapjukat otthon is. Maga a sütőtök krémleves lehet édes vagy sós, dúsíthatjuk tejszínnel, ízesíthetjük tökmagolajjal, a krémesítést követően kerülhet még bele gomba, hús, levesbetét vagy sonka.
Azonban a sütőtök jóval többre is képes! Gyakorlatilag minden ételcsoportba(n) felhasználható vagy behelyettesíthető: tehetjük salátába, zöldségköretekbe, különleges látványt ad rizottóként, de készíthetünk belőle tésztákat is: gnocchit, lasagnét, tortát, muffint. Személyes kedvencem a sütőtökös-mákos rétes: az élénk narancssárga tök és a sötétszürke mákszemek már extravagáns megjelenésűekkel is jóllakatnak.