9 nagyon cukkinis recept, amit neked is ki kell próbálnod

Mielőtt nekilátsz a főzésnek, elárulunk pár meglepő információt a cukkiniről!

Ha azt mondjuk, cukkini, mindenkinek egyből a nyár ugrik be. A következő hónapok egyik kedvenc alapanyaga kis fantáziával remekül variálható, édestől a sósig mutatunk neked szuper recepteket. De előtte még elárulunk néhány érdekességet a nyár kedvencéről.

Tudtad?

  • A cukkini is Amerikából ered, majd a XIX. század második felében Itáliában fejlesztették ki a ma is ismert verzióját.
  • Az érett cukkini akár egy méteresre is megnőhet.
  • Minden ország máshogy készíti, Bulgáriában tojással, Franciaországban az általunk ismert lecsóhoz hasonlóan (ratatouille), Egyiptomban paradicsomszósszal, fokhagymával.
  • Kifejezetten energiaszegény zöldség.
  • Diétákban gyakran alkalmazzák tészta helyettesítésére, zöldségspirálozóval tésztaformájúra szeletelik, és nagyon röviden ideig zsiradékon megfuttatják.
  • A világ legnagyobb cukkinijét 2014-ben Kanadában mérték (2,52 méteresre nőtt!).

Nézzük, mit készíthetünk cukkiniből:

  1. 1.

    Cukkinikenyér Kittitől

  2. 2.

    Cukkini bundában

  3. 3.

    Sajtos cukkinigolyók

  4. 4.

    Joghurtbundás rántott cukkini

  5. 5.

    Klasszikus minestrone leves

  6. 6.

    Cukkinikrémleves

  7. 7.

    Cukkinis tócsni

  8. 8.

    Zöldfűszeres rakott zöldség

  9. 9.

    Csőben sült cukkinis tészta

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...