8 vadiúj salátaötlet, ha már unod a megszokottat

Ebben a válogatásban simán találsz magadnak salátát, ha már nagyon unod a paradicsomos-hagymás-zöldsalátás kombinációkat! 

Attól még, mert elmúlt a nyár, salátázni ugyanúgy szeretünk, csak persze sokkal nehezebb megoldani, hogy ugyanolyan finom legyen az eredmény, mint a nyári hónapokban. Pedig pár alapanyag átvariálásával még finomabbat készíthetsz: rengeteg guszta receptünk van, olyan saláták, melyek főételként is megállják a helyüket. Ügyes fűszerezéssel, retekből és zellerből is jöhetnek, finom húsokkal, köretekkel, bulgurral, quinoával is szuper fogások lesznek. Nem kell kitalálnod, mit hogyan, megmutatjuk, milyen fűszerket milyen kiegészítőkkel kombinálj úgy, hogy ősszel se kelljen lemondanod a finom salátákról.

Tipp

Tegyél egy körutat valamelyik ázsiai élelmiszerboltban, szerezd be a szükséges fűszereket, friss zöldségeket - hosszú időre el leszel látva az alapokkal, így könnyebb lesz este hazaérve is finomat főzni!

Ezeket a salátákat ki kell próbálnod idén ősszel!

  1. 1.

    Quinoasaláta aszalt paradicsommal, rukkolával, pekándióval

  2. 2.

    Sáfrányos-zöldséges bulgur

  3. 3.

    Karfiolos bulgursaláta

  4. 4.

    Kínai ropogós zellersaláta

  5. 5.

    Ázsiai kacsamellsaláta

  6. 6.

    Fodroskel saláta édeskrumplival és gomolyával

  7. 7.

    Sültretek-saláta

  8. 8.

    Harisszás-csicseriborsó saláta kumkvattal, kéksajttal és kolbászmorzsával

Ezt olvastad már az ízHuszáron?

5 magyaros étterem, ahol tényleg finom a gulyásleves

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!