8 vadiúj salátaötlet, ha már unod a megszokottat

Ebben a válogatásban simán találsz magadnak salátát, ha már nagyon unod a paradicsomos-hagymás-zöldsalátás kombinációkat! 

Attól még, mert elmúlt a nyár, salátázni ugyanúgy szeretünk, csak persze sokkal nehezebb megoldani, hogy ugyanolyan finom legyen az eredmény, mint a nyári hónapokban. Pedig pár alapanyag átvariálásával még finomabbat készíthetsz: rengeteg guszta receptünk van, olyan saláták, melyek főételként is megállják a helyüket. Ügyes fűszerezéssel, retekből és zellerből is jöhetnek, finom húsokkal, köretekkel, bulgurral, quinoával is szuper fogások lesznek. Nem kell kitalálnod, mit hogyan, megmutatjuk, milyen fűszerket milyen kiegészítőkkel kombinálj úgy, hogy ősszel se kelljen lemondanod a finom salátákról.

Tipp

Tegyél egy körutat valamelyik ázsiai élelmiszerboltban, szerezd be a szükséges fűszereket, friss zöldségeket - hosszú időre el leszel látva az alapokkal, így könnyebb lesz este hazaérve is finomat főzni!

Ezeket a salátákat ki kell próbálnod idén ősszel!

  1. 1.

    Quinoasaláta aszalt paradicsommal, rukkolával, pekándióval

  2. 2.

    Sáfrányos-zöldséges bulgur

  3. 3.

    Karfiolos bulgursaláta

  4. 4.

    Kínai ropogós zellersaláta

  5. 5.

    Ázsiai kacsamellsaláta

  6. 6.

    Fodroskel saláta édeskrumplival és gomolyával

  7. 7.

    Sültretek-saláta

  8. 8.

    Harisszás-csicseriborsó saláta kumkvattal, kéksajttal és kolbászmorzsával

Ezt olvastad már az ízHuszáron?

5 magyaros étterem, ahol tényleg finom a gulyásleves

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...