Harisszás-csicseriborsó saláta kumkvattal, kéksajttal és kolbászmorzsával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
310
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
930
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
2.7g kolbász12 kcal
-
54.4g csicseriborsó (konzerv)76 kcal
-
0 kcal
-
6.1g narancslé3 kcal
-
10.9g rukkola3 kcal
-
12.2g lilahagyma4 kcal
-
6.8g kumquat4 kcal
-
6.8g kéksajt24 kcal
Összesen
126
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1126.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 643 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 170.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 986 micro
Összesen
310
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.4 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3378.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 615 mg
-
Nátrium 1928 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 511.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 322 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 74 micro
-
β-karotin 1246 micro
-
β-crypt 156 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2959 micro
Összesen
930
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 69.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 403 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
-
1 kávéskanál harissa paszta
-
0.5 narancsból nyert narancslé
-
1 közepes db lilahagyma
-
5 dkg kéksajt
Elkészítés
- A kolbászkarikákat serpenyőbe tesszük, és roppanósra sütjük. Kivesszük, és "összemorzsázzuk".
- A visszamaradt kolbászzsírba öntjük a lecsepegtetett csicserit, majd 1-2 percig melegítjük, sütjük. Ráfacsarjuk a narancslevet, hozzányomjuk a harissát, rámorzsoljuk a kéksajt felét, majd elzárjuk a gázt, és összeforgatjuk, hogy a sajt kicsit megolvadjon.
- Az egészet összekeverjük a megmosott rukkolával, a finomra vágott lilahagymával és a felezett kumkvattal.
- Rászórjuk a kolbászmorzsát, a kéksajt másik felét, és azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1301
- Feltöltés dátuma: 2018. március 19.
Ajánló
Egy pohár száraz fehérbor biztos nem árt meg mellé! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Villámgyors, mennyei saláta a tél - remélhetőleg - utolsó napjaira. Inspiráció az artbeet-től!