r
Nosalty Logó

Harisszás-csicseriborsó saláta kumkvattal, kéksajttal és kolbászmorzsával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Harisszás-csicseriborsó saláta kumkvattal, kéksajttal és kolbászmorzsával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 930 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3378.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    1928 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1246 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2959 micro
Összesen 930 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbászkarikákat serpenyőbe tesszük, és roppanósra sütjük. Kivesszük, és "összemorzsázzuk".
  2. A visszamaradt kolbászzsírba öntjük a lecsepegtetett csicserit, majd 1-2 percig melegítjük, sütjük. Ráfacsarjuk a narancslevet, hozzányomjuk a harissát, rámorzsoljuk a kéksajt felét, majd elzárjuk a gázt, és összeforgatjuk, hogy a sajt kicsit megolvadjon.
  3. Az egészet összekeverjük a megmosott rukkolával, a finomra vágott lilahagymával és a felezett kumkvattal.
  4. Rászórjuk a kolbászmorzsát, a kéksajt másik felét, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1298
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 19.

Ajánló

Egy pohár száraz fehérbor biztos nem árt meg mellé! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Villámgyors, mennyei saláta a tél - remélhetőleg - utolsó napjaira. Inspiráció az artbeet-től!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...