A 7 legjobb étel rosé mellé – ezeket készítsd el hétvégén!

Mit szeretünk úgy a roséban? Nehéz egy mondatban összegezni. Ennél sokkal egyszerűbb arra válaszolni, hogy milyen ételekkel kedveljük legjobban - ezt most meg is osztjuk veletek! (x)

Rozét a legtöbb borvidéken készítenek, de az egyik legideálisabb termőhely a klímájának köszönhetően az Egri Borvidék, ahol nagyon sok vibráló, üde rozé kerül palackba, melyek sorra hozzák el a díjakat a borversenyekről.  A rozé egy könnyű, gyümölcsös és frissítő bor, ezért a legtöbben fröccsként fogyasztják baráti beszélgetéshez, de a gasztronómiában is fontos szerepe van, mivel nagyon jól párosítható ételek mellé. Most Egri rozékhoz mutatunk nagyszerű ételpárosításokat.  

  1. 1.

    Szaftos paradicsomos tészta

    Meglepő a paradicsomos tészta? Ó nem, ehhez egy igazi buja és elegáns rosé illik - prémium merlot-pinot noir rosét keressetek!

  2. 2.

    Sáfrányos rizottó sütőtökkel

    Rizottórizs és az évszaknak megfelelő zöldség, ezzel nem lőhetünk mellé, ha egy csipke finomságú rosé cuvée-vel koccintanánk.

  3. 3.

    Light tonhalas tésztasaláta

    Tésztasaláta, legyen halas vagy mentes: könnyed ebéd vagy vacsora lehet egy pohárka roséval!

  4. 4.

    Habkönnyű sajtos roló

    Ezt készítsd el, ha vendégségbe mész, egy üveg roséval csodás ajándék!

  5. 5.

    Vajas teasütemény mandulával

    Édesszájúaknak ez a teasüti jár, egyszerű és nagyszerű egy esti beszélgetésnél egy pohár rosé mellé.

  6. 6.

    Baccalà – Fehér tőkelhalfilé sült zöldségekkel

    Sült és grillezett halakkal, egy kevés hasonlóképpen sült zöldséggel bárkit elbűvölhetünk.

  7. 7.

    Villámgyors padlizsáncurry

    Ha pedig nem jut sok időnk a főzésre, akkor egy színpompás zöldséges curryvel dobjuk fel a napunkat!

A borvidék kiváló adottságainak és a borkészítés évszázados tradíciójának köszönhetően számos egri borászat rozébora már most világszínvonalú - az egyik legjobb Gyöngyöző Rozé (Egri Borvidéki Borverseny) vagy az aranyérmes Egri rozé (Sygenta Országos Borverseny), amelyeket az Ostoros családi pincészet jegyez.

Keress még több rosét az Ostoros Családi Pincészet kínálatából!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...