Rozét a legtöbb borvidéken készítenek, de az egyik legideálisabb termőhely a klímájának köszönhetően az Egri Borvidék, ahol nagyon sok vibráló, üde rozé kerül palackba, melyek sorra hozzák el a díjakat a borversenyekről. A rozé egy könnyű, gyümölcsös és frissítő bor, ezért a legtöbben fröccsként fogyasztják baráti beszélgetéshez, de a gasztronómiában is fontos szerepe van, mivel nagyon jól párosítható ételek mellé. Most Egri rozékhoz mutatunk nagyszerű ételpárosításokat.
-
1.
Szaftos paradicsomos tészta
Meglepő a paradicsomos tészta? Ó nem, ehhez egy igazi buja és elegáns rosé illik - prémium merlot-pinot noir rosét keressetek!
-
2.
Sáfrányos rizottó sütőtökkel
Rizottórizs és az évszaknak megfelelő zöldség, ezzel nem lőhetünk mellé, ha egy csipke finomságú rosé cuvée-vel koccintanánk.
-
3.
Light tonhalas tésztasaláta
Tésztasaláta, legyen halas vagy mentes: könnyed ebéd vagy vacsora lehet egy pohárka roséval!
-
4.
Habkönnyű sajtos roló
Ezt készítsd el, ha vendégségbe mész, egy üveg roséval csodás ajándék!
-
5.
Vajas teasütemény mandulával
Édesszájúaknak ez a teasüti jár, egyszerű és nagyszerű egy esti beszélgetésnél egy pohár rosé mellé.
-
6.
Baccalà – Fehér tőkelhalfilé sült zöldségekkel
Sült és grillezett halakkal, egy kevés hasonlóképpen sült zöldséggel bárkit elbűvölhetünk.
-
7.
Villámgyors padlizsáncurry
Ha pedig nem jut sok időnk a főzésre, akkor egy színpompás zöldséges curryvel dobjuk fel a napunkat!
A borvidék kiváló adottságainak és a borkészítés évszázados tradíciójának köszönhetően számos egri borászat rozébora már most világszínvonalú - az egyik legjobb Gyöngyöző Rozé (Egri Borvidéki Borverseny) vagy az aranyérmes Egri rozé (Sygenta Országos Borverseny), amelyeket az Ostoros családi pincészet jegyez.
Keress még több rosét az Ostoros Családi Pincészet kínálatából!