7 ínycsiklandó étel friss zöldborsóhoz

A klasszikusoktól a különlegességekig segítünk megtalálni azt a receptet, amely idén is méltó párja lehet a friss és zsenge zöldborsónak!

A friss, hüvelyes zöldborsót megpucolni nem kis feladat, és én magam a végén mindig csalódott leszek, hogy a kezdetben rengetegnek tűnő mennyiség hogyan képes a végére apró és igen kevéske golyóvá átváltozni. Aztán elkészül az étel, és minden keserűségem elmúlik, mert a végeredmény rendszerint kárpótol. Igaz, hogy talán a zöldborsó az egyetlen olyan zöldség, amiből a fagyasztott is majdnem olyan finom, mint a friss, mégsem lehet összehasonlítani a belőle készült leves ízét, főleg, ha a megmosott hüvelyeket is hozzátesszük. Nem kell egyből a kukába hajítani, mert ha beledobunk néhányat a levesbe az alaposan megtisztított, üres hüvelyekből, akkor kirobbanó borsós ízre és édeskés végeredményre számíthatunk, hozzáadott cukor nélkül! Így ez a recept nem is maradhatott ki a válogatásból, mert szinte kötelező ezzel kezdeni a szezont. Aztán jöhetnek a különlegesebb fogások, amelyek között egészen különlegeseket is találunk, mint például a májas fritatta vagy a mentás-zöldborsós fagylalt.

  1. 1.

    Zöldborsóleves grízgaluskával

  2. 2.

    Zöld istennő tészta

  3. 3.

    Rizibizi

  4. 4.

    Citromos zöldborsókrém

  5. 5.

    Sertésmájas-zöldséges frittata

  6. 6.

    Krémes zöldborsófőzelék

  7. 7.

    Zöldborsós-mentás fagylalt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...