A friss, hüvelyes zöldborsót megpucolni nem kis feladat, és én magam a végén mindig csalódott leszek, hogy a kezdetben rengetegnek tűnő mennyiség hogyan képes a végére apró és igen kevéske golyóvá átváltozni. Aztán elkészül az étel, és minden keserűségem elmúlik, mert a végeredmény rendszerint kárpótol. Igaz, hogy talán a zöldborsó az egyetlen olyan zöldség, amiből a fagyasztott is majdnem olyan finom, mint a friss, mégsem lehet összehasonlítani a belőle készült leves ízét, főleg, ha a megmosott hüvelyeket is hozzátesszük. Nem kell egyből a kukába hajítani, mert ha beledobunk néhányat a levesbe az alaposan megtisztított, üres hüvelyekből, akkor kirobbanó borsós ízre és édeskés végeredményre számíthatunk, hozzáadott cukor nélkül! Így ez a recept nem is maradhatott ki a válogatásból, mert szinte kötelező ezzel kezdeni a szezont. Aztán jöhetnek a különlegesebb fogások, amelyek között egészen különlegeseket is találunk, mint például a májas fritatta vagy a mentás-zöldborsós fagylalt.
7 ínycsiklandó étel friss zöldborsóhoz
A klasszikusoktól a különlegességekig segítünk megtalálni azt a receptet, amely idén is méltó párja lehet a friss és zsenge zöldborsónak!