7 édes felfújt 300 kalória alatt

Annak idején nálunk otthon egyedül a rizskoch szerepelt felfújtként, de én azt sem igazán szerettem. Azóta már nagyobb a bizodalmam a felfújtak felé, érdemes kipróbálni őket!

A felfújtak is azok közé az ételek közé tartoznak, amelyeket igen változatosan elkészíthetünk. Létezik sós és édes verziójuk is, nem azt mondom, hogy pikk-pakk készen vannak, de hétvégi ebédre, hétköznapi vacsorára kitűnő választások.

Receptjeink közül kiválogattam nektek most 7 db édes felfújtat, adagonként kevesebb mint 300 kalória energiatartalommal. Ez az érték magas ahhoz, hogy desszertként az ebéd harmadik fogása legyen, ellenben egy karakteresebb ízű, relatív alacsony szénhidráttartalmú leves mellé (pl. tárkonyos raguleves, chilis-gyömbéres zöldségkrémlevesek, húslevesek stb.) második fogásnak beilleszthetőek. Most nem fordítottam külön figyelmet arra, hogy cukormentes recepteket keressek, de természetesen tovább csökkenthető az ételek energia- és szénhidráttartalma, ha cukor helyett xilitet vagy erithritet használunk.

Próbáljátok ki őket!

  1. 1.

    Sült ricotta mézzel

  2. 2.

    Sütőtökfelfújt

  3. 3.

    Limoncello szuflé

  4. 4.

    Fahéjas-banános szuflé

  5. 5.

    Grízkoch

  6. 6.

    Edit diabetikus túrófelfújtja

  7. 7.

    Meggyes kölesfelfújt

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...