13 egyszerű leves 100 kalória alatt

Akik szeretik a leveseket, nehezen mondanak le róluk még fogyókúra idején is. A jó hír, hogy erre nincs is szükség - csak meg kell találni a megfelelő receptet!

Ebben a téli hidegben jólesnek a meleg levesek. Ha azonban éppen belekezdtünk a testsúlycsökkentésbe, nehéz még a levesek energiatartalmával is zsonglőrködni.

Annak érdekében, hogy a leves is maradhasson az étlapon, a kilóink viszont távozzanak, kiválogattam nektek most 13 egyszerű leves receptjét, adagonként kevesebb mint 100 kalória energiatartalommal. Mentsétek el őket a receptkönyvetekbe, hogy legközelebb gyorsan megtaláljátok őket!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, tápanyagtartalmát részletesen a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Olvastad már?

Top 7 könnyű főzelék 400 kalória alatt

  1. 1.

    Brokkolis-chilis mungóbabcsíra leves

  2. 2.

    Szecsuani tökleves

  3. 3.

    Cukkinileves

  4. 4.

    Zöldségkrémleves Puzsi konyhájából

  5. 5.

    Gombás karfiolleves

  6. 6.

    Karfiolkrémleves 4. - a legegyszerűbb

  7. 7.

    Tárkonyos salátaleves

  8. 8.

    Tökkrémleves rántotta betéttel

  9. 9.

    Tejszínes sárgarépakrém-leves

  10. 10.

    Zöldségkrémleves feta sajttal

  11. 11.

    Rukkolás-fenyőmagos cukkinikrémleves

  12. 12.

    Fokhagymás zellerkrémleves

  13. 13.

    Tejfölös brokkolileves mandulával

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...