A palacsintátvalamilyen formában, töltelékkel mindenki szereti, hiszen az íze semleges, az állaga viszont mennyei, ha jól készítjük. Természetesen elsőre, másodszorra előfordul, hogy elrontjuk, mire kitapasztaljuk az optimális arányokat, sütési időt, de ha egyszer ráérzel, onnantól gyerekjáték lesz a palacsintasütés.
Fontos, hogy még folyós, de azért már sűrűbb tésztát keverj ki, megfelelő arányban adagolva a tejet és a szódát. Általánosságban elmondható, hogy másfélszer annyi tej fog kelleni a liszthez, de ez alternatív liszteknél máshogy is alakulhat. Mindig szénsavas vizet használj, ezt nem lehet megúszni, mert a palacsinta állagát ez fogja könnyűvé, buborékossá tenni!
A rakott palacsintánál érvényes, hogy a legfőbb hozzávaló a türelem, az amerikai palacsintának pedig sütőpor nélkül nem érdemes nekiállni.
-
1.
Kókuszpalacsinta
-
2.
Édes-sós palacsinta alaptészta
-
3.
Kakaós csúsztatott palacsinta
-
4.
Klasszikus Gundel palacsinta
-
5.
Brandys baracklevárral töltött palacsinta
-
6.
Palacsintabatyu párolt gyümölcsökkel
-
7.
Kapros-ordás palacsinta 2.- különleges
-
8.
Spenótos-ricottás palacsintatekercsek
-
9.
Rakott cukkinis palacsinta
-
10.
Rusztikus almás palacsinta
-
11.
Sonkakrémes rántott palacsinta