11 palacsintarecept, amit ezen a nyáron ki kell próbálnod

Egy igazi összekovácsoló édesség a palacsinta, mert még nem nagyon találkoztam olyan emberrel, aki nem kapta fel azonnal a fejét, ha palacsintasütésre terelődött a szó.

A palacsintátvalamilyen formában, töltelékkel mindenki szereti, hiszen az íze semleges, az állaga viszont mennyei, ha jól készítjük. Természetesen elsőre, másodszorra előfordul, hogy elrontjuk, mire kitapasztaljuk az optimális arányokat, sütési időt, de ha egyszer ráérzel, onnantól gyerekjáték lesz a palacsintasütés.

Fontos, hogy még folyós, de azért már sűrűbb tésztát keverj ki, megfelelő arányban adagolva a tejet és a szódát. Általánosságban elmondható, hogy másfélszer annyi tej fog kelleni a liszthez, de ez alternatív liszteknél máshogy is alakulhat. Mindig szénsavas vizet használj, ezt nem lehet megúszni, mert a palacsinta állagát ez fogja könnyűvé, buborékossá tenni!

A rakott palacsintánál érvényes, hogy a legfőbb hozzávaló a türelem, az amerikai palacsintának pedig sütőpor nélkül nem érdemes nekiállni.

  1. 1.

    Kókuszpalacsinta

  2. 2.

    Édes-sós palacsinta alaptészta

  3. 3.

    Kakaós csúsztatott palacsinta

  4. 4.

    Klasszikus Gundel palacsinta

  5. 5.

    Brandys baracklevárral töltött palacsinta

  6. 6.

    Palacsintabatyu párolt gyümölcsökkel

  7. 7.

    Kapros-ordás palacsinta 2.- különleges

  8. 8.

    Spenótos-ricottás palacsintatekercsek

  9. 9.

    Rakott cukkinis palacsinta

  10. 10.

    Rusztikus almás palacsinta

  11. 11.

    Sonkakrémes rántott palacsinta

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...