r
Nosalty Logó

Zsírjában konfitált kacsamell házi kéksajtból készült szarvasgombás mártással, grillezett zöld spárgával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Castellum Hotel Hollókő****
Zsírjában konfitált kacsamell házi kéksajtból készült szarvasgombás mártással, grillezett zöld spárgával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
90 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsamell

Kézműves kéksajtmártás

Zöld spárga

Összesen 993 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsamell

Kézműves kéksajtmártás

Zöld spárga

Összesen 9922 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsamell

Kézműves kéksajtmártás

Zöld spárga

Összesen 108 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2821 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 993 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    909.3 g

Zsír

  • Összesen
    591.4 g
  • Telített zsírsav
    315 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    4050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28209.6 g
  • Cink
    102 mg
  • Szelén
    703 mg
  • Kálcium
    4698 mg
  • Vas
    131 mg
  • Magnézium
    1236 mg
  • Foszfor
    11946 mg
  • Nátrium
    9376 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    5681.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4268 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    750 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    233 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2004 micro
  • Kolin:
    2689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3635 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    7501 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10792 micro
Összesen 9922 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 108 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Kacsamell

Kézműves kéksajtmártás

Zöld spárga

Elkészítés

Kacsamell

  1. A kacsamelleket 3 órára 5%-os sóoldatba tesszük (2 l víz, 10 dkg só). A vízből kivéve szárazra töröljük, bőrét apró kockákra bevágjuk. Majd a bőrös oldalával lefelé 2 percig sütjük, majd a másik oldalára fordítva ezt a folyamatot 1 percben ismételjük meg.
  2. Tűzálló tálba téve olvasztott kacsazsírból annyit öntünk rá, hogy ellepje a kacsamelleket. Egy kávéskanál sóval ízesítjük, belehelyezünk 4-5 szál kakukkfüvet, friss borókabogyót. A félbevágott hagymákat, fokhagymafejet egy pici zsírban a serpenyőben lepirítjuk, majd pirítási felülettel a kacsamellek mellé zsírba tesszük. Előmelegített 90 fokos sütőben 4-6 órát konfitáljuk. Az időintervallum a kacsahús minőségétől függ. Ha a hús megpuhult, tálalás előtt hőálló tálba tesszük, és grillező programon 2-3 perc alatt ropogósra sütjük.
  3. A lereszelt szarvasgombát vagy a szarvasgombakrémet egy kanál írózott vajon meleg lábasban megfuttatjuk, majd ráhelyezzük a vékony karikára vágott póréhagymát, fokhagymát, felöntjük 2 dl borral, felmelegítjük, majd tejszínt is az alaphoz öntjük. Belemorzsoljuk a kéksajtot, folyamatos kevergetés mellett alacsony hőfokon a sajtot elolvasztjuk. Rúdmixerrel a mártást selymesre turmixoljuk.
  4. A zöld spárgákat vízben áztatjuk, megmossuk. Fás végeit levágjuk, írózott vajjal meglocsoljuk, forró grill lapon pár perc alatt körbesütjük. Sütés után tányérra tesszük, majd mellé tálaljuk a kéksajtmártást és a kacsamellet.
  • Sütés hőfoka: 90 °C
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 3119
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Castellum Hotel Hollókő**** 5 recept

Oláh Zoltán mesterséf most a tökéletes kacsamell készítésének titkát mutatja meg nektek, a csodás húshoz pedig csodás spárgát, és krémes kéksajtos mártást készít.

Hozzávalók

Kacsamell

Kézműves kéksajtmártás

Zöld spárga

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...