r
Nosalty Logó

Zsírban sült hagymás csirkemáj

5,0

2 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Audrey
Zsírban sült hagymás csirkemáj
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

652
Kalória
11g
Fehérje
3.9g
Szénhidrátok
65.4g
Zsír
76.3g
Víz
278.1g
Koleszterin
557.6mg
Rost
1.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 652 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 5213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2056 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 652 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    523.5 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    290 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    2225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2529.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1577 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    610.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2987 micro
  • Kolin:
    990 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 5213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1280 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 406 kcal

Elkészítés

  1. Vágjuk csíkokra a vöröshagymát. A májat mossuk meg, tisztítjuk meg az inas részektől, és vágjuk negyedekre. Ha belefér, áztassuk tejbe egy éjszakára, de nem tragédia, ha nincs rá idő.
  2. Olvasszuk fel a libazsírt, és tegyük bele a csíkokra vágott vöröshagymát. 5-10 percig süssük, majd tegyük bele a májat és 4 gerezd aprított fokhagymát.
  3. Kb. 20 percig hagyjuk rotyogni kis lángon.
  4. Vegyük le a tűzről, tegyük bele a maradék 1 gerezd zúzott fokhagymát, és tetszés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A végén krumplinyomóval törjük össze tetszés szerint. Aki jobban szereti, egyben is hagyhatja a májat, de könnyebben kenhető, ha összetörjük.
  6. Töltsük zárható tetejű üvegekbe, hogy a zsír ellepje a májat mindenhol. Kamrában is eláll sokáig, de miután megbontjuk, mindenképp hűtőben tároljuk.
  7. Kenyérre kenve lila hagymával, paprikával, uborkával, paradicsommal vagy savanyúsággal fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Ez az egyik legfinomabb kence kenyérre, amit valaha ettem! Baráti társaságból származik a recept, kézről kézre járt. Egyszerű elkészíteni, és sokáig eláll. Remek reggelire, összejövetelekre, de egy csinos csatos üvegben ajándékként is biztos sikerünk lesz vele. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!