Zsírban sült hagymás csirkemáj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Audrey
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 42% Zsír
Összesen
652
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 42% Zsír
Összesen
5213
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 65.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2060 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 373 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 2056 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 25 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
652
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 88.2 g
Zsír
-
Összesen 523.5 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 290 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 2225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2529.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 277 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 1577 mg
-
Nátrium 367 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 610.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16480 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2987 micro
-
Kolin: 990 mg
-
Retinol - A vitamin: 16450 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
5213
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1282 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 1280 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 16 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
406
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Vágjuk csíkokra a vöröshagymát. A májat mossuk meg, tisztítjuk meg az inas részektől, és vágjuk negyedekre. Ha belefér, áztassuk tejbe egy éjszakára, de nem tragédia, ha nincs rá idő.
- Olvasszuk fel a libazsírt, és tegyük bele a csíkokra vágott vöröshagymát. 5-10 percig süssük, majd tegyük bele a májat és 4 gerezd aprított fokhagymát.
- Kb. 20 percig hagyjuk rotyogni kis lángon.
- Vegyük le a tűzről, tegyük bele a maradék 1 gerezd zúzott fokhagymát, és tetszés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A végén krumplinyomóval törjük össze tetszés szerint. Aki jobban szereti, egyben is hagyhatja a májat, de könnyebben kenhető, ha összetörjük.
- Töltsük zárható tetejű üvegekbe, hogy a zsír ellepje a májat mindenhol. Kamrában is eláll sokáig, de miután megbontjuk, mindenképp hűtőben tároljuk.
- Kenyérre kenve lila hagymával, paprikával, uborkával, paradicsommal vagy savanyúsággal fogyasszuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 322
- Tegnapi nézettség: 70
- 7 napos nézettség: 580
- Össznézettség: 110148
- Feltöltés dátuma: 2015. november 11.
Ajánló
Lila hagymával a legfinomabb. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Audrey
71 recept
Ez az egyik legfinomabb kence kenyérre, amit valaha ettem! Baráti társaságból származik a recept, kézről kézre járt. Egyszerű elkészíteni, és sokáig eláll. Remek reggelire, összejövetelekre, de egy csinos csatos üvegben ajándékként is biztos sikerünk lesz vele. :)