r
Nosalty Logó

Zsírban sült hagymás csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Audrey
Zsírban sült hagymás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 652 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 5213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2056 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 652 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    523.5 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    290 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    2225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2529.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1577 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2987 micro
  • Kolin:
    990 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 5213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1280 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk csíkokra a vöröshagymát. A májat mossuk meg, tisztítjuk meg az inas részektől, és vágjuk negyedekre. Ha belefér, áztassuk tejbe egy éjszakára, de nem tragédia, ha nincs rá idő.
  2. Olvasszuk fel a libazsírt, és tegyük bele a csíkokra vágott vöröshagymát. 5-10 percig süssük, majd tegyük bele a májat és 4 gerezd aprított fokhagymát.
  3. Kb. 20 percig hagyjuk rotyogni kis lángon.
  4. Vegyük le a tűzről, tegyük bele a maradék 1 gerezd zúzott fokhagymát, és tetszés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A végén krumplinyomóval törjük össze tetszés szerint. Aki jobban szereti, egyben is hagyhatja a májat, de könnyebben kenhető, ha összetörjük.
  6. Töltsük zárható tetejű üvegekbe, hogy a zsír ellepje a májat mindenhol. Kamrában is eláll sokáig, de miután megbontjuk, mindenképp hűtőben tároljuk.
  7. Kenyérre kenve lila hagymával, paprikával, uborkával, paradicsommal vagy savanyúsággal fogyasszuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 322
  • Tegnapi nézettség: 70
  • 7 napos nézettség: 580
  • Össznézettség: 110148
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 11.

Ajánló

Lila hagymával a legfinomabb. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyik legfinomabb kence kenyérre, amit valaha ettem! Baráti társaságból származik a recept, kézről kézre járt. Egyszerű elkészíteni, és sokáig eláll. Remek reggelire, összejövetelekre, de egy csinos csatos üvegben ajándékként is biztos sikerünk lesz vele. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...