r
Nosalty Logó

Zöldspárgás krumplifőzelék

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pogácsa
Zöldspárgás krumplifőzelék
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

256
Kalória
6.7g
Fehérje
26.3g
Szénhidrátok
15.1g
Zsír
233.6g
Víz
29.5g
Koleszterin
4.8g
Rost
5.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 256 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2206.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    1576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    467.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2107 micro
Összesen 513 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 67 kcal

Elkészítés

  1. A csomag zöldspárgának letörögetjük a fás végét, a spárgák (6 kivételével) mehetnek a sütőbe, finom garnírungnak a sült hús mellé. A fás végeket egy leveskockával jó sokáig főzzük, ez lest a főzelék "alapleve". Leszűrjük.
  2. Megpucoljuk a krumplikat és közepes kockákra vagdaljuk. Berakjuk egy lábosba, ráöntjük a spárgalét, kiegészítjük annyira, hogy kb. egy ujjnyival ellepje a krumplikockákat. Lefedve 10 percig főzzük.
  3. Közben annak a bizonyos maradék 6 szál spárgának levágjuk a fejét, a szárakat felkarikázzuk. A spárgakarikákat hozzáadjuk a majdnem megfőtt krumplihoz, további 5 percig főzzük a levest lefedve, kis lángon.
  4. Közben a tejfölhöz hozzákeverjük a lisztet, egy kevés levessel feleresztjük. Ezzel behabarjuk a levest. Megkóstoljuk, kicsit utánasózzuk. Pár csepp citromlével még cseppet megsavanyítjuk.
  5. A spárgafejeket kevés olajon erős lángon cseppet megpirítjuk. A főzeléket megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, a sült spárgafejekkel díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Mautner Zsófia remek receptje adta az ötletet. Előző nap zöldspárga volt sütőben sütve, maradt még 6 szál a csomagból, ehhez kerestem receptet a neten. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!