r
Nosalty Logó

Zöldségtorta Era konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Era1980
Zöldségtorta Era konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2977 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 371 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.3 g

Zsír

  • Összesen
    172.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8244.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1790 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2575 mg
  • Nátrium
    3199 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1441.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1310 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    1398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10095 micro
Összesen 2977 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük héjában a krumplit. Magas hőfokon felforraljuk a köré öntött vizet, sózzuk, alacsony hőfokon 30-35 percig főzzük tovább.
  2. Leöntjük róla a vizet. Megvárjuk, míg kihűl.
  3. Megpucoljuk és egy magas, üvegfalú tepsibe felkarikázzuk a krumplit.
  4. Előmelegítjük a sütőt 175 Celsius fokra.
  5. Lereszeljük héjastul a cukkinit.
  6. Lereszeljük a sajtot.
  7. Felütjük egyenként a 8 tojást, és felverjük azokat egy nagy tálban.
  8. Hozzátesszük a többi részt és alaposan összekeverjük: a cukkinit, a sajtot, a bacont, a lisztet és a fűszereket.
  9. Ráöntjük a cukkinis masszát a krumplira, megrázogatjuk az edényt.
  10. Sütjük, légkeveréses üzemmódban, 175 Celsius fokon, 30 percig.
  11. Kivesszük a sütőből, pihentetjük 10 percig.
  12. Felszeljük és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24X29
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 178
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldségtorta Era konyhájából
Era1980 21 recept

Egy éve a repertoárom része a sertésragu zöldségtortával. Majdnem minden hónapban elkészítettem, azaz eddig legalább már 10-szer. A zöldségtorta a sertésragu mellé kiváló köretnek bizonyult. Már vendégeknek is tálaltam. Most sikerült fotózni is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...