Zöldséglepény tészta nélkül
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csutak Enikő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
A lepényhez
-
100g burgonya58 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
30g zöldborsó24 kcal
-
51g koktélparadicsom9 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A forma előkészítéséhez
-
4g vaj25 kcal
Összesen
331
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
A lepényhez
-
400g burgonya231 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
0g só0 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
120g zöldborsó97 kcal
-
204g koktélparadicsom37 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A forma előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1324
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
A lepényhez
-
31.1g burgonya18 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g lilahagyma3 kcal
-
9.3g zöldborsó8 kcal
-
15.8g koktélparadicsom3 kcal
-
17.1g tojás21 kcal
-
15.5g főzőtejszín20 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A forma előkészítéséhez
-
1.1g vaj8 kcal
Összesen
103
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 527.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 228.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 397 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1312 micro
-
Lut-zea 1057 micro
Összesen
331
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.4 g
Zsír
-
Összesen 86.5 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 906 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2111.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 441 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 960 mg
-
Nátrium 440 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 915.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1004 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 705 mg
-
Retinol - A vitamin: 862 micro
-
α-karotin 231 micro
-
β-karotin 1588 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 5249 micro
-
Lut-zea 4227 micro
Összesen
1324
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 408 micro
-
Lut-zea 328 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
A lepényhez
-
4 db burgonya
-
4 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
1 közepes fej lilahagyma
-
12 dkg zöldborsó
-
12 db koktélparadicsom
-
4 db tojás
-
2 dl főzőtejszín
-
szerecsendió ízlés szerint
A forma előkészítéséhez
-
1 ek vaj
Elkészítés
A lepényhez
- Főzzük a burgonyát félpuhára, majd hámozzuk meg és karikázzuk fel. Vajazzunk ki egy hőálló tálat, terítsük bele a burgonyát, majd sózzuk meg.
- A vajat kis lángon olvasszuk fel, majd fonnyasszuk meg rajta a vékony cikkekre vágott hagymát. Adjuk hozzá a borsót, és pároljuk együtt néhány percig. A paradicsomokat vágjuk félbe.
- Simítsuk a hagymás-borsós keveréket a burgonyára. Keverjük habosra a tojást a tejszínnel. Sózzuk és borsozzuk meg, ízesítsük egy csipet szerecsendióval, majd öntsük az egészet a borsós burgonyára. Helyezzük rá a paradicsomokat is tetszés szerint.
- Végül süssük 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 246
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9340
- Feltöltés dátuma: 2013. február 01.
Ajánló
Mielőtt a hagymás-borsós keveréket a krumplira simítanánk, megszórhatjuk reszelt, füstölt sajttal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csutak Enikő
82 recept
Sajnos egyre többen küzdenek ételallergiával. Sokak számára minden, ami lisztet tartalmaz, a tiltólistán szerepel. A lisztes tésztaalap nélkül igazi gluténmentes finomság válhat egy hagyományos quiche-ből. ...és függetlenül attól, hogy nem vagyok lisztérzékeny, amikor a párom a Blikk Nők Konyha magazin által megihletve, ezzel a gyönyörűen finom fogással várt haza vacsorára, mondanom sem kell, hogy mennyire jólesett belőle falatozni egy hosszú, fárasztó nap után.