r
Nosalty Logó

Zöldséglepény tészta nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Zöldséglepény tészta nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lepényhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 331 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lepényhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 1324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lepényhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 331 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2111.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    960 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    915.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1004 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    862 micro
  • α-karotin
    231 micro
  • β-karotin
    1588 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5249 micro
  • Lut-zea
    4227 micro
Összesen 1324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    408 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

A lepényhez

A forma előkészítéséhez

Elkészítés

A lepényhez

  1. Főzzük a burgonyát félpuhára, majd hámozzuk meg és karikázzuk fel. Vajazzunk ki egy hőálló tálat, terítsük bele a burgonyát, majd sózzuk meg.
  2. A vajat kis lángon olvasszuk fel, majd fonnyasszuk meg rajta a vékony cikkekre vágott hagymát. Adjuk hozzá a borsót, és pároljuk együtt néhány percig. A paradicsomokat vágjuk félbe.
  3. Simítsuk a hagymás-borsós keveréket a burgonyára. Keverjük habosra a tojást a tejszínnel. Sózzuk és borsozzuk meg, ízesítsük egy csipet szerecsendióval, majd öntsük az egészet a borsós burgonyára. Helyezzük rá a paradicsomokat is tetszés szerint.
  4. Végül süssük 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9332
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Ajánló

Mielőtt a hagymás-borsós keveréket a krumplira simítanánk, megszórhatjuk reszelt, füstölt sajttal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséglepény tészta nélkül
Csutak Enikő 82 recept

Sajnos egyre többen küzdenek ételallergiával. Sokak számára minden, ami lisztet tartalmaz, a tiltólistán szerepel. A lisztes tésztaalap nélkül igazi gluténmentes finomság válhat egy hagyományos quiche-ből. ...és függetlenül attól, hogy nem vagyok lisztérzékeny, amikor a párom a Blikk Nők Konyha magazin által megihletve, ezzel a gyönyörűen finom fogással várt haza vacsorára, mondanom sem kell, hogy mennyire jólesett belőle falatozni egy hosszú, fárasztó nap után.

Hozzávalók

A lepényhez

A forma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...