r
Nosalty Logó

Zöldséges-szalonnás krumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Zöldséges-szalonnás krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 955 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 240 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2475.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    1411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1034.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1416 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3838 micro
Összesen 955 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    363 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  3. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  4. A cukkini két végét levágjuk, felkockázzuk.
  5. A padlizsán szárát levágjuk, majd héjával együtt felkockázzuk.
  6. A paprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk.
  7. A paradicsom tetejét kereszt alakban bevágjuk, leforrázzuk. Lehúzzuk a héját, a húsát felkockázzuk.
  8. A szalonnát felkockázzuk.
  9. Nem tapadós (teflon) edényben a szalonnát kisütjük, a karikára vágott kolbásszal együtt, majd a zöldségeket beletesszük, megsózzuk.
  10. Nagy lángon fedő alatt piritjuk, gyakran kavargassuk.
  11. Ha a hozzávalók megpuhultak (kb. 15-20 perc), ráütünk két tojást. Most már csak addig sütjük, a miíg a tojásfehérje megszilárdul.
  12. Savanyúsággal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5840
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 19.

Ajánló

Én mindig teflonban készítem, más lábosomba leragad. Egyes hozzávalókat büntetlenül elhagyhatunk (kolbász, padlizsán, cukkini). Lényeg a szalonna, hagyma, fokhagyma, krumpli. Legjobb újkrumplival!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges-szalonnás krumpli
8zsuzsa8 210 recept

Sátorozáskor készítettem először. A férjem adta neki a nevét (Krumpli fleségem módra), amikor a finom illatra gyülekezni kezdtek a szomszéd sátorlakók, és érdeklődtek, mi készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...