r
Nosalty Logó

Zöldséges édesburgonya-püré

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Zöldséges édesburgonya-püré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az édesburgonya-püréhez

Összesen 246 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az édesburgonya-püréhez

Összesen 980 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az édesburgonya-püréhez

Összesen 86 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1864 micro
  • β-karotin
    12779 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 246 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2181.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    1167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    726.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    7454 micro
  • β-karotin
    51116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 980 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    642 micro
  • β-karotin
    4403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Az édesburgonya-püréhez

Elkészítés

Az édesburgonya-püréhez

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Dobunk melléjük 2-3 kakukkfűágat, hogy jó zamatuk legyen.
  2. Amikor megfőttek, szűrjük le úgy a vizet róluk, hogy egy nagyon kevés maradjon alattuk. (A leszűrt vizet tegyük el zöldségalaplének!)
  3. Dobjunk rájuk egy fél kocka vajat, egy csipet fehér vagy ízlés szerint fekete borsot, és botmixerrel habosítsuk ki.
  4. Rögtön vagy melegítve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 227
  • Össznézettség: 16426
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 24.

Ajánló

Mindenféle húsos fogás mellé, vagy sült zöldségek mellé, sőt magában is nagyszerű. Ha megmarad egy kicsi, tésztaszósznak is használhatjuk.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi köretek
további kategória: húsvét kategória: ünnepi főételek és köretek
további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Burgonyapüré helyett készítsünk zöldséges édesburgonya-krémet. Ebbe mehet sima burgonya pluszban, hogy növelje a térfogatot, de kisebb adagnál el is hagyhatjuk, hiszen nagyon finom és kelendő lesz enélkül is. Az édesburgonya íze olyan erős, hogy elnyomja a mellé főzött gyökérzöldségeket, tehát nyugodtan főzzünk hozzá mindenféle répát. Ezzel a módszerrel a gyermekeinknek észrevétlenül tudunk más zöldségeket belecsempészni az ebédjükbe.

Hozzávalók

Az édesburgonya-püréhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...