r
Nosalty Logó

Zöldborsós-tejszínes pulykatokány

5,0

2 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Zöldborsós-tejszínes pulykatokány
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

472
Kalória
39g
Fehérje
18.8g
Szénhidrátok
26.1g
Zsír
262.6g
Víz
150.2g
Koleszterin
3.9g
Rost
7.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 472 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1416 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1765.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    262.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 472 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5297.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1321 mg
  • Nátrium
    3225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    787.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    720 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3726 micro
Összesen 1416 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

  1. A húst alaposan megtisztítjuk, felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, kockára vágjuk.
  3. A szalonnát vékony csíkokra szeljük, zsírjára pirítjuk, rászórjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Rátesszük a húst, majd fehéredésig pirítjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lefedjük.
  5. Amikor már majdnem puha a hús, de még van rajta víz, ráöntjük a borsót, és együtt puhára főzzük.
  6. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd szépen a húshoz keverjük.
  7. Hagyjuk felfőni, ez pár perc.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Könnyű kis húsos fogás a zöldborsószezon közepén.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!