Zöldborsós sertésragu Anditól
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
233g sertéshús387 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
10g mangalica zsír90 kcal
-
60g paradicsom11 kcal
-
3g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
Összesen
550
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
700g sertéshús1162 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
30g mangalica zsír271 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
10g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
Összesen
1649
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
56.3g sertéshús93 kcal
-
13.7g vöröshagyma5 kcal
-
2.4g mangalica zsír22 kcal
-
14.5g paradicsom3 kcal
-
0.8g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
12.1g zöldborsó10 kcal
Összesen
133
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 53.6 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1423.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 587 mg
-
Nátrium 634 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 305.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 494 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1544 micro
-
Lut-zea 1314 micro
Összesen
550
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 160.8 g
Zsír
-
Összesen 89.4 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 477 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4270.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 1762 mg
-
Nátrium 1902 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 917.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 178 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 480 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 213 micro
-
β-karotin 1483 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 3943 micro
Összesen
1649
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 372 micro
-
Lut-zea 317 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 ek mangalica zsír
-
1 nagy db paradicsom
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 kávéskanál só
-
0.5 kávéskanál fekete bors
-
15 dkg zöldborsó
Elkészítés
- A húst alaposan megtisztítjuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, felkockázzuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
- A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
- A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
- Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát és a paradicsomot.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt addig főzzük, míg puha nem lesz.
- Legvégül hozzáadjuk a zöldborsót, és pár perc alatt épp roppanósra főzzük.
- A fedőt levéve hagyjuk, hogy a raguról a lé elfőjön.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 322
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 136
- Össznézettség: 76786
- Feltöltés dátuma: 2014. február 16.
Ajánló
Melegen, párolt rizs, nokedli vagy sós vízben főtt krumplival kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
Már nagyon várom az igazi tavaszt a sok napsütéssel, a színes, friss zöldségeivel. Addig is míg ideér, maradnak a korábban eltett mirelit zöldségek. Most egy kis sertésragu készült zöldborsóval ebédre.