Zöldborsós-gombás karajszeletek
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
63g zöldborsó51 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
404
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
800g sertés rövidkaraj1328 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1610
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
59.3g sertés rövidkaraj98 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0 kcal
-
14.8g gomba3 kcal
-
18.5g zöldborsó15 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
3.7g lilahagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
118
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 47.8 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 826.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 548 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 254.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1549 micro
Összesen
404
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 191.3 g
Zsír
-
Összesen 68.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 512 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3304.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 2191 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1018.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 182 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 569 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 1123 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6196 micro
Összesen
1610
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 459 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
-
1 teáskanál mustár
-
flekken fűszerkeverék ízlés szerint
-
20 dkg gomba
-
250 g zöldborsó
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 kis fej lilahagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A karajszeleteket besózzuk (csak mértékkel!)
- Elkészítjük a pácot. Mi sem egyszerűbb: mustár és fűszerek. Bekenegetjük a húsokat, kicsit állni hagyjuk, majd alufóliával letakarva, egy fél órát 220-250 fokon sütjük tepsiben.
- A gombát és a hagymákat közben megpucoljuk, és felvágjuk. Gombára mehet egy kis bors. A fél óra elteltével mindet rádobálunk a húsra és mérsékeltebb lángon készre sütjük.
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 149
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 17367
- Feltöltés dátuma: 2011. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A karaj a disznó egyik legjobb része. Na de mi legyen belőle, ha már unod a banánt, akarom mondani a rántotthúst? A következő recept osztatlan sikert aratott egy vasárnapi ebéd során. Na és hát megintcsak egyszerű!