Zöldborsóleves csirkehússal Katrin konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
50g zöldborsó41 kcal
-
125g csirkeaprólék184 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
18 kcal
-
2g só0 kcal
-
10g eperlevél tészta37 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
332
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g zöldborsó162 kcal
-
500g csirkeaprólék735 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
71 kcal
-
6g só0 kcal
-
40g eperlevél tészta148 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
1322
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
7.4g zöldborsó6 kcal
-
18.6g csirkeaprólék27 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
6g sárgarépa2 kcal
-
6.7g fehérrépa4 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.5g eperlevél tészta6 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
55.9g víz0 kcal
Összesen
49
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1087.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 689 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 552.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 1248 micro
-
β-karotin 3187 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1346 micro
Összesen
332
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.4 g
Zsír
-
Összesen 61.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 311 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4348.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 988 mg
-
Nátrium 2757 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 2210.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2070 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 475 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 800 micro
-
α-karotin 4993 micro
-
β-karotin 12747 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5385 micro
Összesen
1322
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 186 micro
-
β-karotin 475 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg zöldborsó
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál só
-
4 dkg eperlevél tészta
-
15 dl víz
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra összekockázzuk, s picit megpirítjuk az étolajon.
- Rászórjuk a zöldborsót, a megtisztított és apróra felkarikázott zöldséget és répát, s párat keverünk rajta, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Megsózzuk, belerakjuk a csirkehúsokat, s kb. 30 percig főzzük, néha megkevergetjük.
- Ha apróbb csirkehúsokat raktunk a levesbe, akkor ennyi idő elég is, hogy megpuhuljon. De ha mégsem puhult meg, még kb. 10 percet főzzük.
- Ezután beletesszük a tésztát, s még kb. 8 percig főzzük a levest, néha megkevergetjük, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, s el is készült a zöldborsólevesünk.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 176
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 160
- Össznézettség: 15218
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Én a rántott húsokat csirkecombból szeretem, de úgy, hogy kicsontozom, kicsi húst azért hagyok rajta, a csontot lefagyasztom, s amikor zöldborsólevest vagy húslevest főzök, abba belefőzöm. Finom ízt ad a levesnek.