r
Nosalty Logó

Zöldborsókrémleves pirított fenyőmaggal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
cukroskata
Zöldborsókrémleves pirított fenyőmaggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3097 micro
Összesen 238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4820.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    3349 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2293 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12388 micro
Összesen 947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót megpucoltam, a hagymát apróra vágtam és egy kis olajon megpároltam, beletettem a borsót, és a finom friss borsóhüvelyből is pár darabot, és tovább pároltam, majd felengedtem vízzel és a húslevessel, (volt nekem lefagyasztva, de lehet kocka is) sóztam, borsoztam, és puhára főztem.
  2. Belekevertem a tejszínt, újra felforraltam, majd a botmixerrel pépesítettem.
  3. Száraz serpenyőben megpirítottam a fenyőmagot, és tálaláskor a leves tetejére szórtam.
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14234
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
cukroskata 25 recept

Imádom a krémleveseket, és az első finom zöldborsó is mindig fellelkesít, így magától értetődő volt, hogy krémlevest csinálok. Pucolás közben a felét még nyersen megettem, de azért a fél kilóból maradt egy kevés egy kis leveshez :-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk