r
Nosalty Logó

Zöldborsókrémleves pirított fenyőmaggal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
cukroskata
Zöldborsókrémleves pirított fenyőmaggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3097 micro
Összesen 238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4820.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    3349 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2293 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12388 micro
Összesen 947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót megpucoltam, a hagymát apróra vágtam és egy kis olajon megpároltam, beletettem a borsót, és a finom friss borsóhüvelyből is pár darabot, és tovább pároltam, majd felengedtem vízzel és a húslevessel, (volt nekem lefagyasztva, de lehet kocka is) sóztam, borsoztam, és puhára főztem.
  2. Belekevertem a tejszínt, újra felforraltam, majd a botmixerrel pépesítettem.
  3. Száraz serpenyőben megpirítottam a fenyőmagot, és tálaláskor a leves tetejére szórtam.
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14234
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
cukroskata 25 recept

Imádom a krémleveseket, és az első finom zöldborsó is mindig fellelkesít, így magától értetődő volt, hogy krémlevest csinálok. Pucolás közben a felét még nyersen megettem, de azért a fél kilóból maradt egy kevés egy kis leveshez :-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...