Zöldborsókrémleves pirított fenyőmaggal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
cukroskata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g zöldborsó101 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
250g csirke alaplé18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
-
5g fenyőmag30 kcal
Összesen
238
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g zöldborsó405 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
1000g csirke alaplé70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
18g fenyőmag121 kcal
Összesen
947
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
28.2g zöldborsó23 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
11.3g főzőtejszín15 kcal
-
56.3g csirke alaplé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
1g fenyőmag7 kcal
Összesen
54
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1205.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 837 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 149.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 573 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3097 micro
Összesen
238
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 45.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4820.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 847 mg
-
Nátrium 3349 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 596.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 2293 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12388 micro
Összesen
947
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 698 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldborsó
-
1 kis db vöröshagyma
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 ek fenyőmag
Elkészítés
- A borsót megpucoltam, a hagymát apróra vágtam és egy kis olajon megpároltam, beletettem a borsót, és a finom friss borsóhüvelyből is pár darabot, és tovább pároltam, majd felengedtem vízzel és a húslevessel, (volt nekem lefagyasztva, de lehet kocka is) sóztam, borsoztam, és puhára főztem.
- Belekevertem a tejszínt, újra felforraltam, majd a botmixerrel pépesítettem.
- Száraz serpenyőben megpirítottam a fenyőmagot, és tálaláskor a leves tetejére szórtam.
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14234
- Feltöltés dátuma: 2008. június 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
cukroskata
25 recept
Imádom a krémleveseket, és az első finom zöldborsó is mindig fellelkesít, így magától értetődő volt, hogy krémlevest csinálok. Pucolás közben a felét még nyersen megettem, de azért a fél kilóból maradt egy kevés egy kis leveshez :-).