Zöldborsókrémleves 4. mentás-pármai sonkás
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Thomas13
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
488
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1950
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49702.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 49049 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 318 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 1290 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6328 micro
Összesen
488
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.5 g
Zsír
-
Összesen 105.8 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198808.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 718 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 393 mg
-
Foszfor 1431 mg
-
Nátrium 196197 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.4 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 1272 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 949 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 413 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 309 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 743 micro
-
Kolin: 374 mg
-
Retinol - A vitamin: 484 micro
-
α-karotin 218 micro
-
β-karotin 5158 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25312 micro
Összesen
1950
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11639.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 11487 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 302 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1482 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Felteszünk egy fazék vizet forrni. Kb annyi legyen a víz, hogy a borsót majd ellepje.
- Miután felforrt a víz, a borsót belerakjuk és majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a mentalevelet és a fél fej jégsalátát, és a borsóval készre főzzük.
- Leszűrjük egy másik lábasbaés félretesszük a levet.
- Turmixgépbe tesszük a borsót és összeturmixoljuk úgy, hogy közben hozzáadjuk a tejfölt, és a leszűrt léből egy keveset. Félretesszük.
- Lesütjük ropogósra a pármai sonkát egy kevés olívaolajon és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, összetörjük apró darabokra.
- Visszaforraljuk a levest, és ahogy felforrt máris tálaljuk.
- Sonkát szórunk a tetejére.
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3976
- Feltöltés dátuma: 2010. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Thomas13
10 recept
Ezt a levest a szakács barátomtól tanultam. Könnyű, laktató és egészséges.