r
Nosalty Logó

Zöldborsókrémleves 4. mentás-pármai sonkás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Thomas13
Zöldborsókrémleves 4. mentás-pármai sonkás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49702.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    49049 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    318 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    1290 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6328 micro
Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198808.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1431 mg
  • Nátrium
    196197 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1272 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    949 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    413 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    743 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    5158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25312 micro
Összesen 1950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11639.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    11487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk egy fazék vizet forrni. Kb annyi legyen a víz, hogy a borsót majd ellepje.
  2. Miután felforrt a víz, a borsót belerakjuk és majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a mentalevelet és a fél fej jégsalátát, és a borsóval készre főzzük.
  3. Leszűrjük egy másik lábasbaés félretesszük a levet.
  4. Turmixgépbe tesszük a borsót és összeturmixoljuk úgy, hogy közben hozzáadjuk a tejfölt, és a leszűrt léből egy keveset. Félretesszük.
  5. Lesütjük ropogósra a pármai sonkát egy kevés olívaolajon és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, összetörjük apró darabokra.
  6. Visszaforraljuk a levest, és ahogy felforrt máris tálaljuk.
  7. Sonkát szórunk a tetejére.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3976
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsókrémleves 4. mentás-pármai sonkás
Thomas13 10 recept

Ezt a levest a szakács barátomtól tanultam. Könnyű, laktató és egészséges.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...