Zöldbab télire ahogy Iluska készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
275
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
823
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2611.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 335 mg
-
Nátrium 1657 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 2134.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 378 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 607 micro
-
β-karotin 3335 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5632 micro
Összesen
275
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.3 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7833.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 1101 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 700 mg
-
Foszfor 1004 mg
-
Nátrium 4970 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 71 mg
VÍZ
-
Összesen 6404.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 924 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 322 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 871 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1822 micro
-
β-karotin 10006 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16896 micro
Összesen
823
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 91 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
12
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az üvegeket célszerű előző nap kimosni és hagyni megszáradni. A zöldbabot mosás, majd a két végének a levágása után 2-3 cm-es darabokra vagdossuk. Annyi hideg vizet engedünk rá, amennyi ellepi. A sót adjuk hozzá.
- Az üvegeket a fedéllel együtt tepsibe pakoljuk, majd 100 C fokon (gyenge hőmérsékleten) sterilizáljuk a sütőben 15 percig. Amíg az üveg a sütőben áll, a babot kb. 4 percig forraljuk, majd lé nélkül a forró üvegekbe szedjük.
- A levet ízesítjük ecettel, majd a csipet cukorral. Felforraljuk, és forrón minden üveget teleszedünk. Lezárjuk.
- Magasabb falú edénybe vagy tepsi aljára újságpapírt teszünk, erre rakjuk az üvegeket. Vizet engedünk rá, annyit, hogy a benne lévő üvegeknek a háromnegyed részéig érjen, majd az edényt melegíteni kezdjük. Amikor az üvegek körül lévő folyadék forrni (gyöngyözni) kezd, onnantól számítjuk a csírátlanítási időt, ami 10 perc.
- A szükséges gőzölési idő letelte után a lángot lezárjuk, és az edényt takaróval, pléddel letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni másnapig. Majd a végleges, hűvös helyre tesszük, aztán jöhet a tél. Jó étvágyat a főzéséhez!
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 169
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 206183
- Feltöltés dátuma: 2014. július 18.
Ajánló
Gyengén ecetesre ízesítsük, mert még úgyis utólag tudjuk majd az ételt ecetezni. A cukor azért kell bele, hogy szép sárga maradjon a színe.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Minden évben termesztek zöldbabot a kertben. Nem könyvből van a recept, ez az én sajátom. Mindig leszedek pár kilót, majd igyekszem berakni, annyira pontos mennyiséget nem tudok írni, mert én szemre és ízre szoktam hozzátenni az ecetet, sót, vizet. Sőt még a zöldbabot sem mérem le, mégis mindig szép, tiszta, ropogós zöldbab a végeredmény...