r
Nosalty Logó

Zakuszka tartósítószer nélkül

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csak Természetesen
Zakuszka tartósítószer nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

11 db 2,2 dl-es üveghez

Összesen 562 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

11 db 2,2 dl-es üveghez

Összesen 2253 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

11 db 2,2 dl-es üveghez

Összesen 62 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3090.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    2739 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    463 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    3891 micro
  • β-crypt
    1019 micro
  • Likopin
    3389 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 562 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    176.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12361.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    10955 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    2787.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1479 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    1853 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    15563 micro
  • β-crypt
    4075 micro
  • Likopin
    13556 micro
  • Lut-zea
    3657 micro
Összesen 2253 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    372 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

11 db 2,2 dl-es üveghez

Elkészítés

11 db 2,2 dl-es üveghez

  1. A húsos pritamint megmossuk, kettévágjuk kicsumázzuk, a magokat eltávolítjuk, a padlizsánt szintén kétfelé, levágjuk a zöld részeit.
  2. Előmelegített sütőbe tesszük, amikor az egyik felük jól megpuhult, megsült, megfordítjuk. Csak a padlizsánt és a pritaminpaprikát sütjük meg.
  3. Ha kész, érdemes a paprikát sütőzacskóba tenni, hagyjuk egy kicsit párolódni, így könnyen elválik a héja. A tojásgyümölcsöt könnyű sült állapotában megpucolni.
  4. Közben a hagymát apróra vágjuk, és a meghámzott nyers fehér paprikával, amit szintén apró kockákra vágtunk, olajon megdinszteljük.
  5. A sült hozzávalókat botmixerrel kissé darabosra turmixoljuk.
  6. Majd összeöntjük a paprikás hagymához, felöntjük paradicsomlével, kevés olajjal, sóval, borssal fűszerezzük, majd kap egy gyors összefőzést.
  7. Ha kihűlt, tisztára mosott üvegekbe töltjük, csavaros fémkupakokkal légmentesen lezárjuk.
  8. Befőzőautomatába tesszük, és 90 fokon 30 percig kidunsztoljuk.
  9. Ha végzett a gép, tehetjük egyből a polcokra. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 42x32x5.5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 338
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 43268
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 19.

Ajánló

A nyári hónapokban minden esetben a paprikát és a padlizsánt kizárólag grillrácson, faszénen szabadban készítem, így megkapjuk azt az enyhe füstös ízt, ami még pikánsabbá teszi zakuszkánkat.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Csak Természetesen 23 recept

A családom egyik kedvence a zakuszka. Többféle változata közül mi ezt szeretjük, nálunk a padlizsán minden formába csúcslistás. Kenhető pirítósra, barna kenyérre, melegszendvics alapnak, pácolt sült húsok tetejére is kiváló.

Hozzávalók

11 db 2,2 dl-es üveghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...