r
Nosalty Logó

Zabkásás puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zabkásás puding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 425 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1932.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leírás alapján a pudingot előkészítjük.
  2. A csokit apró darabokra vágjuk.
  3. A zabpehelyből és a vízből alacsony hőfokon 5-10 perc alatt zabkását főzünk. Ha már túlságosan sűrűsödne, a kimért tejből adjunk hozzá bátran.
  4. Mikor jól megpuhult a zabpehely, öntsük hozzá a maradék tejet is, majd forraljuk fel.
  5. A tűzről levéve keverjük hozzá az előkészítés során a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kevert pudingport.
  6. A tűzre visszatéve főzzük addig, míg jó sűrű nem lesz.
  7. Elkezdjük poharakba tölteni. (Ha hidegen szeretnénk, akkor vízzel öblítsük ki előtte.)
  8. Tetszőlegesen rétegezzük az apróra vágott csokival.
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13254
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 20.

Ajánló

Nem muszáj megvárni, míg kihűl. Én is a forrónpudingozós-típus vagyok... :) Megjegyzés: Persze egyáltalán nem is muszáj csokit tenni bele, valamint aszalt gyümölccsel is nagyon finom lehet - de akár frissel is...  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Napok óta fájt a fogam a szekrényben lapuló pudingra, de mindig arra gondoltam, hogy jaj, Vica, késő van már, ilyenkor ne pudingozzál, gondolj a kilókra..., úgyhogy inkább csak ettem egy fél kocka csokit titokban. :) De a péntek délutánok pontosan arra jók, hogy az ember bemenjen a konyhába, és megadja magának, ami jár (nomeg a puding-projektet sem lehetett tovább halogatni :) ). Azt már a konyha felé menet kigondoltam, hogy majd úgy töltöm bögrébe, hogy az egyharmadánál és a kétharmadánál keserűcsoki-darabokat szórok bele. Aztán, miközben melegedett a tej, bevillant, hogy lehet, hogy inkább zabkását ennék... Gondolat gondolatot követett, a langyos tej már tálban volt, a lábosban pedig főtt a zabkása... Amikor megkóstoltam, tudtam, hogy mégsem az Erzsimamám krumplisprószája lesz a legelső receptem a nosalty-n. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek