r
Nosalty Logó

Zabkásás puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zabkásás puding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 425 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1932.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leírás alapján a pudingot előkészítjük.
  2. A csokit apró darabokra vágjuk.
  3. A zabpehelyből és a vízből alacsony hőfokon 5-10 perc alatt zabkását főzünk. Ha már túlságosan sűrűsödne, a kimért tejből adjunk hozzá bátran.
  4. Mikor jól megpuhult a zabpehely, öntsük hozzá a maradék tejet is, majd forraljuk fel.
  5. A tűzről levéve keverjük hozzá az előkészítés során a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kevert pudingport.
  6. A tűzre visszatéve főzzük addig, míg jó sűrű nem lesz.
  7. Elkezdjük poharakba tölteni. (Ha hidegen szeretnénk, akkor vízzel öblítsük ki előtte.)
  8. Tetszőlegesen rétegezzük az apróra vágott csokival.
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13265
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 20.

Ajánló

Nem muszáj megvárni, míg kihűl. Én is a forrónpudingozós-típus vagyok... :) Megjegyzés: Persze egyáltalán nem is muszáj csokit tenni bele, valamint aszalt gyümölccsel is nagyon finom lehet - de akár frissel is...  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Napok óta fájt a fogam a szekrényben lapuló pudingra, de mindig arra gondoltam, hogy jaj, Vica, késő van már, ilyenkor ne pudingozzál, gondolj a kilókra..., úgyhogy inkább csak ettem egy fél kocka csokit titokban. :) De a péntek délutánok pontosan arra jók, hogy az ember bemenjen a konyhába, és megadja magának, ami jár (nomeg a puding-projektet sem lehetett tovább halogatni :) ). Azt már a konyha felé menet kigondoltam, hogy majd úgy töltöm bögrébe, hogy az egyharmadánál és a kétharmadánál keserűcsoki-darabokat szórok bele. Aztán, miközben melegedett a tej, bevillant, hogy lehet, hogy inkább zabkását ennék... Gondolat gondolatot követett, a langyos tej már tálban volt, a lábosban pedig főtt a zabkása... Amikor megkóstoltam, tudtam, hogy mégsem az Erzsimamám krumplisprószája lesz a legelső receptem a nosalty-n. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...