Zabkásás puding
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
50g zabpehely190 kcal
-
67g víz0 kcal
-
57 kcal
-
167g tej93 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
150g zabpehely569 kcal
-
200g víz0 kcal
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
15.8g zabpehely60 kcal
-
21.1g víz0 kcal
-
4.7g vaníliás pudingpor18 kcal
-
52.6g tej29 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
2.6g étcsokoládé14 kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 644.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1932.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 669 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 672 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.9 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 220.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Hozzávalók
-
2 dl víz
-
2.5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- A leírás alapján a pudingot előkészítjük.
- A csokit apró darabokra vágjuk.
- A zabpehelyből és a vízből alacsony hőfokon 5-10 perc alatt zabkását főzünk. Ha már túlságosan sűrűsödne, a kimért tejből adjunk hozzá bátran.
- Mikor jól megpuhult a zabpehely, öntsük hozzá a maradék tejet is, majd forraljuk fel.
- A tűzről levéve keverjük hozzá az előkészítés során a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kevert pudingport.
- A tűzre visszatéve főzzük addig, míg jó sűrű nem lesz.
- Elkezdjük poharakba tölteni. (Ha hidegen szeretnénk, akkor vízzel öblítsük ki előtte.)
- Tetszőlegesen rétegezzük az apróra vágott csokival.
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 13254
- Feltöltés dátuma: 2010. június 20.
Ajánló
Nem muszáj megvárni, míg kihűl. Én is a forrónpudingozós-típus vagyok... :) Megjegyzés: Persze egyáltalán nem is muszáj csokit tenni bele, valamint aszalt gyümölccsel is nagyon finom lehet - de akár frissel is...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Napok óta fájt a fogam a szekrényben lapuló pudingra, de mindig arra gondoltam, hogy jaj, Vica, késő van már, ilyenkor ne pudingozzál, gondolj a kilókra..., úgyhogy inkább csak ettem egy fél kocka csokit titokban. :) De a péntek délutánok pontosan arra jók, hogy az ember bemenjen a konyhába, és megadja magának, ami jár (nomeg a puding-projektet sem lehetett tovább halogatni :) ). Azt már a konyha felé menet kigondoltam, hogy majd úgy töltöm bögrébe, hogy az egyharmadánál és a kétharmadánál keserűcsoki-darabokat szórok bele. Aztán, miközben melegedett a tej, bevillant, hogy lehet, hogy inkább zabkását ennék... Gondolat gondolatot követett, a langyos tej már tálban volt, a lábosban pedig főtt a zabkása... Amikor megkóstoltam, tudtam, hogy mégsem az Erzsimamám krumplisprószája lesz a legelső receptem a nosalty-n. :)