Zabkása
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Főzés
perc
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
442
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
300g zabpehely1137 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g aszalt gyümölcsök480 kcal
-
50g méz152 kcal
Összesen
1769
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
19.4g zabpehely73 kcal
-
64.5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.9g aszalt gyümölcsök31 kcal
-
3.2g méz10 kcal
Összesen
114
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 275.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
442
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2343.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 507 mg
-
Foszfor 1370 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 372.1 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1101.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 788 micro
-
β-crypt 186 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 836 micro
Összesen
1769
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
-
1 l víz
-
1 csipet só
-
200 g aszalt gyümölcsök
-
2 ek méz
Elkészítés
- A vizet forrni tesszük egy lábosban egy csipet sóval.
- Amikor felforrt, belekeverjük a zabpelyhet, és folyamatosan kevergetve 5 percig főzzük. Ezalatt jól besűrűsödik.
- A tűzről levéve belekeverjük az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és hűlni hagyjuk.
- Ha már langyosra hűlt, belekeverjük a mézet is. Ha nagyon megkeményedne, kevés tejjel lazíthatunk rajta.
- Receptkönyvben: 603
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 65
- Össznézettség: 269058
- Feltöltés dátuma: 2008. június 22.
Ajánló
Tejjel is elkészíthetjük, bár én a gabonakásákat mindig "csak" vízben főzöm és ha szükséges, akkor a végén adok hozzá egy kis tejet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
Az egyike volt azoknak az ételeknek, amiket megtanultam értékelni. Nem mondom, hogy első kóstolásra finomnak találtam volna, de - tudva, mennyire egészséges - egyre inkább hozzászoktam az állagához és ízéhez. Reggelire azért is különösen javasolt, mert lassan, fokozatosan látja el a szervezetet a szükséges energiával. Ebédig biztosan kitart.