Vuk-fröccs nem csak kisrókáknak
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
184
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1837
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 212.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 565 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2330 micro
-
β-karotin 5586 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
184
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1930.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 726 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 558 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 468.5 g
-
Cukor 388 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 2123.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5654 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 419 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 23297 micro
-
β-karotin 55856 micro
-
β-crypt 728 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 2605 micro
Összesen
1837
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 62.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 752 micro
-
β-karotin 1802 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A répákat meghámozzuk, az almákat szintén megpucoljuk, és a magházukat kivájjuk. A répákat felkarikázzuk, az almákat kisebb darabokra kockázzuk.
- A citromot jól megmossuk, felkarikázzuk, és az összes gyümölcsöt és zöldséget egy nagy edénybe tesszük.
- Hozzáadjuk a cukrot (ha mézzel készítjük, azt a végén keverjük az italhoz, amikor már langyos), majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az egészet. Addig főzzük, amíg a répa megpuhul.
- Kivesszük a citromkarikákat, majd hozzáadjuk a narancs kifacsart levét és a húsát is. (A gyümölcshúst jól ki lehet kanalazni facsarás után.) Ilyenkor belemehet egy felkarikázott banán is, és az egészet jól összemixeljük. Sűrű pépet kapunk, amit vízzel hígítunk. Ez mindenkinek ízlés szerinti mennyiség.
- Hagyjuk kihűlni az egészet, és üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből kb. 3 liter innivaló lesz, hűtőben tárolva 1 hétig eláll.
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1944
- Feltöltés dátuma: 2015. május 16.
Ajánló
Ha elolvasnád a teljes cikket, az oldalamon megteheted.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vukról három dolog jut először eszembe. Az egyik a színe, mert szeretem a kis narancssárga bundáját. Aztán ott van a kerek, gomb orra, végül pedig a fülei. Ezek ennivalóak! Ezért is készült el ez a narancssárga, egészséges innivaló, és a pohár szélére fehér és étcsokiból készítettem harapnivaló Vuk füleket.