r
Nosalty Logó

Vuk-fröccs nem csak kisrókáknak

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vuk-fröccs nem csak kisrókáknak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1837 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2330 micro
  • β-karotin
    5586 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 184 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1930.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.5 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2123.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5654 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    419 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23297 micro
  • β-karotin
    55856 micro
  • β-crypt
    728 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    2605 micro
Összesen 1837 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    752 micro
  • β-karotin
    1802 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répákat meghámozzuk, az almákat szintén megpucoljuk, és a magházukat kivájjuk. A répákat felkarikázzuk, az almákat kisebb darabokra kockázzuk.
  2. A citromot jól megmossuk, felkarikázzuk, és az összes gyümölcsöt és zöldséget egy nagy edénybe tesszük.
  3. Hozzáadjuk a cukrot (ha mézzel készítjük, azt a végén keverjük az italhoz, amikor már langyos), majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az egészet. Addig főzzük, amíg a répa megpuhul.
  4. Kivesszük a citromkarikákat, majd hozzáadjuk a narancs kifacsart levét és a húsát is. (A gyümölcshúst jól ki lehet kanalazni facsarás után.) Ilyenkor belemehet egy felkarikázott banán is, és az egészet jól összemixeljük. Sűrű pépet kapunk, amit vízzel hígítunk. Ez mindenkinek ízlés szerinti mennyiség.
  5. Hagyjuk kihűlni az egészet, és üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből kb. 3 liter innivaló lesz, hűtőben tárolva 1 hétig eláll.
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1945
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 16.

Ajánló

Ha elolvasnád a teljes cikket, az oldalamon megteheted.

Receptkategóriák

Vukról három dolog jut először eszembe. Az egyik a színe, mert szeretem a kis narancssárga bundáját. Aztán ott van a kerek, gomb orra, végül pedig a fülei. Ezek ennivalóak! Ezért is készült el ez a narancssárga, egészséges innivaló, és a pohár szélére fehér és étcsokiból készítettem harapnivaló Vuk füleket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...