Vörösboros sertésragu
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Joss Beaumont
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
125g sertéscomb228 kcal
-
63g zöldborsó51 kcal
-
25g gombakonzerv8 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
63g alaplé4 kcal
-
34 kcal
-
1g bors1 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
491
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
500g zöldborsó405 kcal
-
200g gombakonzerv64 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
75g kukoricaliszt272 kcal
-
4g bors10 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3923
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
36.2g sertéscomb66 kcal
-
18.1g zöldborsó15 kcal
-
7.2g gombakonzerv2 kcal
-
7.2g tejföl14 kcal
-
7.2g vörösbor6 kcal
-
18.1g alaplé1 kcal
-
2.7g kukoricaliszt10 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
3.1g napraforgó olaj27 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
141
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 976.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 400 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 198.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1553 micro
Összesen
491
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 249.2 g
Zsír
-
Összesen 236.3 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 748 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7809.9 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 604 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 500 mg
-
Foszfor 3200 mg
-
Nátrium 3198 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1587.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 489 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 202 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 537 micro
-
Kolin: 895 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 2311 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 12428 micro
Összesen
3923
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 450 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertéscomb
-
50 dkg zöldborsó
-
2 dl tejföl
-
2 dl vörösbor
-
5 evőkanál kukoricaliszt
-
2 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 teáskanál fokhagymapor
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Elkészítjük a leveskockából az alaplét.
- Az olajon megpároljuk a sertéscombot, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, köménymaggal.
- Felöntjük az alaplével, és hagyjuk, hogy a hús megpuhuljon benne.
- Ha már majdnem kész, hozzáöntjük a vörösbort, majd a konzerv gombát és a zöldborsót is.
- Ha a hús megpuhult, behabarjuk a liszt és tejföl keverékével, hőkiegyenlítést végezve.
- Tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7274
- Feltöltés dátuma: 2010. június 29.
Ajánló
Orsó- vagy kagylótésztával tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Joss Beaumont
9 recept
Ez az étel azért jó, mert nagyobb mennyiségben is egyszerű elkészíteni, és amíg a sütőben párolódik, lehet más ételekkel foglalkozni. Én először egy 30 fős társaságnak készítettem két tepsiben, közben kifőztem a tésztát, volt időm teríteni, és még egy kis beszélgetés is belefért. Így a vendégek sem hiányoltak, és az étel is elkészült.